lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Tündérkert Szeretetotthon Nyíregyháza

Magán otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Sok más intézménnyel szemben otthonunk fogadja és szakszerű gondozását vállalja az Alzheimer-kóros,Parkinson-kóros betegeknek.
Az egyénre szabott gondozás, és a hotelekre jellemző teljes körű ellátás mellett a közösségi lét előnyeit, és az aktív időskor perspektíváját kínálja. A csaknem 1300 négyzetméteres, európai infrastruktúrával, orvosi szobával, gyógykezelésekhez alkalmas helyiségekkel, berendezésekkel rendelkező szabadidős és közösségi központ állandó orvosi felügyeletet, rendszeres háziorvosi szolgálatot és széleskörű szakorvosi jelenlétet (belgyógyász, pszichiáter, gerontológus, reumatológus) biztosít lakóinak. Sok más intézménnyel szemben otthonunk fogadja és szakszerű gondozását vállalja az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknek, de Parkinson-kóros, vagy cukorbeteg emberek ellátását is megoldja. A minden igényt kielégítő, közös kikapcsolódást célzó terek, és a gyógyászati helyiségek a lakók kényelmét és biztonságát szolgálják. Ehhez kapcsolódik a házias ízű, napi négyszeri étkezés, a 24 órás nővéri felügyelet, a kórházi kezelések megszervezése , gyógyszerek biztosítása. Életmód- diétás- és pszichológiai szaktanácsért pedig nemcsak a lakók, hanem a hozzátartózók is fordulhatnak az otthon munkatársasihoz, de ha úgy érzik, lelkész segítségét is kérhetik. Az általános hotelszolgáltatások (a szobák, közös helyiségek takarítása) mellett mosás, vasalás, fodrászat, pedikűr is szerepel a palettán. A szabadidő kellemes eltöltésére színházlátogatást szerveznek, de a saját kis színpad házi előadásokat is lehetővé tesz. A különféle önképző köröket pedig igény szerint szervezik.
ALAPELVEK:
egyénre szabott gondozás.
egyéni sajátosságok figyelembevétele a gondozottak foglalkoztatásában- nem hagyni magára az idős embert, rávezeti arra, hogy szükség van a tudására, tapasztalatára.
kliensi jogok érvényesítése. Igények, kívánságok, észrevételek stb. Intézkedésekről információ átadása.
kapcsolattartás a külvilággal- rendszeres kapcsolat a hozzátartozókkal, legyen a gondozottaknak lehetősége régebbi társadalmi kapcsolataik ápolására, ha ezt igénylik, legyen módjuk hozzájutni újságokhoz, magazinokhoz, a külvilág eseményeihez.
tevékenységek változatossága, szabadsága- szellemi és manuális képességeinek szinten tartása, fejlesztése, a későbbiek során akár művészetterápiával-zene és kézművességgel. Ingerszegény környezetben felgyorsul az időskori demencia, lehangoló ha azt látjuk, hogy az idősek kártyázással ütik el az étkezések közti időt. Szükség van külső programokra, a társadalomban való "bent maradás" biztosítására, mozgásra, házon kívüli tevékenységre- színházlátogatás, kirándulás, gyógyfürdő látogatás, könyvtár vagy mozi, óvodával-iskolával szorosabb kapcsolattartás.
lelkiismereti szabadság- szabad vallásgyakorlás- intézményen belül biztosítani kell a lelkészi segítséget.
magánszféra biztosítása. Az idős ember sem fosztható meg családi, baráti látogatásoktól, érzelmi kapcsolat lehetőségétől, amelyhez méltó keretet kell biztosítani.
stílus- a gondozottal szembeni hangnem fontossága- házirend, amely kerüli a tiltásokat, és csak az idős ember számára is felfogható, memorizálható terjedelem lehet. A dolgozók munkája során fontos a hanghordozás, a metakommunikáció, a gesztusok.
Helyszín
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye,Nyíregyháza
Elhelyezés / férőhely
2 és 3 ágyas, fürdővel ellátott szobák
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van
Általános
30 férőhelyes magán otthon, mely az egyénre szabott gondozás, és a hotelekre jellemző teljes körű ellátás mellett a közösségi lét előnyeit, és az aktív időskor perspektíváját kínálja.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Levicki Imre
A színek hangulatformáló hatásait figyelembe vevő, kellemes, kettő és három ágyas, fürdővel ellátott szobák.
Házias ízű, napi négyszeri étkezés. (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel
 • napi négyszeri étkezés- házias ízekkel,
 • rendszeres orvosi felügyelet- heti vizit háziorvossal,
 • szükség esetén: belgyógyász, neurológus-pszichiáter, pszichológus, gerontológus, reumatológus
 • 24 órás nővér és szociális munkás szolgálat,
 • előírt gyógyszerek biztosítása- térítésmentesen biztosítva az alapgyógyszerlistán szereplő gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, inkontinencia termékeket,
 • kórházi kezelés megszervezése- beutalás esetén kórházi csomag összeállítása tisztálkodási szerekből, ruházatból, rendszeres kapcsolattartás a kórházzal, család értesítése,
 • Szűrővizsgálatok szervezése,
 • tanácsadás hozzátartozóknak,
 • életmód, diétás és pszichológiai tanácsadás lakóknak,
 • kultúra, szabadidő- színház, kirándulás, igény szerinti önképző körök, stb.,
 • szobák, közös helyiségek takarítása- naponta,
 • mosatás, vasalás,
 • korlátlan ásványvízfogyasztás, tea,
 • friss gyümölcs, zöldség,
 • levelezések lebonyolítása- nővéri, szociális munkás segítség a felolvasáshoz, megíráshoz,
 • könyvtár,
 • napi és heti lapok, internet elérés,
 • gyógytorna,
 • gyógymasszázs - egyéni megbeszélést követően,
 • háziállatok,
 • művészetterápia,
 • sportolási lehetőség biztosítása,
 • filmek- a régi időkből,
Egyes szolgáltatások a teljes kapacitás elérése után lesznek elérhetőek. Az alapszolgáltatásokon túli szolgáltatásokért esetenként térítési díj fizetése lehetséges.

Részleteit

Település Nyíregyháza
Utca / házszám Tünde u 22
Telefonszám +36306932699
Telefonszám Tel./fax: +3642465180
E-Mail info@tunder-kert.hu

Hely

Szabolcs-Szatmár-Bereg (megye), Magyarország
Nyíregyháza Tünde u 22, 4400

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez