Ha forráshiánnyal küzd is, a gazdasági helyzetünkhöz mérten jól működik a magyar idősgondozás. A több mint 800 nyugdíjas otthonból álló hálózatot ugyanakkor olyan intézményekkel lehetne bővíteni, amelyek kifejezetten a nyugat-európai idősek ellátására szakosodnak. Bár minden adott az országban ahhoz, hogy a turizmus e különleges területét megerősítsük, a döntéshozók egyelőre nem látnak benne fantáziát - mondta a Helyi Híradóknak egy szakértő.

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan, folyamatosan öregszik, amivel egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás intézményeinek. Több mint 800 idősotthon működik az országban, melyeknek nagyjából a felét az önkormányzatok tartják fent, a maradékon az egyházak és a magánvállalkozások osztoznak.

Egyre több német nyugdíjas költözik magyar idősotthonokba, hogy kényelmes körülmények között élje le a hátralévő idejét. A német otthonokhoz képest jóval kevesebbet kell fizetni, ingyenes a fodrász, és még a háziállatokat is várják. Kicsit tartanak tőle, hogy átverik őket, de a német árakat sokan nem tudják megfizetni, úgyhogy mégis belevágnak. A magyar valóság viszont egész máshogyan fest, a lepukkant idősházakban kicsik a szobák, és rossz a vécé.

Beruházna? Jól csinálná? Tegye velünk, értünk hozzá!

Idősellátás területén (idősek otthona, idősek átmeneti otthona, nyugdíjasház) beruházást, üzemeltetést tervezőknek nyújtott szolgáltatásaink hozzájárulnak, hogy a befektetett pénz és energia a lehető leghatékonyabban legyen elköltve, ezáltal a megtérülési idő jelentősen rövidüljön. Az alapkő letételétől a kulcsátadásig, illetve az üzemeltetés során is tanácsadással támogatjuk a befektetést, hogy a tulajdonos befektetése biztonságban legyen.

Több éves, piacvezetői tapasztalatunkkal még a beruházás megkezdése előtt fel tudjuk mérni, pontosan milyen profilú intézmény kialakítása a célszerű,(mekkora és hány darab apartmanra van szükség, milyen szolgáltatásokat nyújtson az intézmény) továbbá az itt kapott információkból nagyon pontos és megalapozott üzleti tervet készítünk. Ez előnyt jelent akkor is, ha banki invesztíciót tervez.

Külföldi érdeklődést is fel tudunk mérni, ha külföldi ellátottakra szeretné alapozni projektjének sikerét.

A tervezés kezdeténél szakértőink meg tudják mondani, hogy mi az előírások elvárása, úgy, hogy funkcionalitás, helykihasználás és gazdaságosság szempontjából az a legjobb legyen. Az idősotthon igazi otthona lesz a gondozottaknak.

Engedélyek szükségesek, előkészítjük, hogy csak be kell adnia, vagy végig visszük az ügyintézést, dokumentumok és szabályzatok elkészítését az engedélyek kézhezvételéig.

Az épület mellett fontos a működés során a megfelelő személyzet kiválasztása. HR szakértőnk és több éves tapasztalatunk alapján megfelelő ember kerül a megfelelő helyre.

Ellenőrzés

Ellenőrzés mindenképp lesz. Nyugodtan várhatja, ha megbíz minket, hogy nézzük át a dokumentációt még az ellenőr előtt, vagy folyamatos kontrollt kér tőlünk, így bármelyik nap jöhet az ellenőr mindent rendben fog találni.

Működés során az általunk szervezett ingyenes szűrővizsgálatokat elvisszük az Ön intézményébe is, így további pénzügyi ráfordítás nélkül növeljük szolgáltatásainak színvonalát.

Kérje árajánlatunkat, modulokként vagy a teljes szolgáltatási körre.

Nádasi Jenő