polizo01

Sok embernek, különböző okokból (életkor, betegség stb.) nehezére esik a lépcsőn közlekedés. Nekik ajánljuk a Stannah lépcsőlifteket, amelyek alkalmasak mindenféle lépcső akadálymentesítésére, lakásba, családi házba, akár több emeletes társasházba, kertbe, vagy közintézményekbe is. Gyártója egy 1867-ben alapított, családi kézben lévő vállalkozás, amelynek központja a dél-angliai Andoverben van. Az ilyen hosszú és sikeres működés az általa gyártott, igen keresett és kiváló minőségű termékeknek köszönhető. A vállalat ma a világ elsőszámú lépcsőlift-gyártója, évente mintegy 20 ezer lépcsőliftet gyárt és értékesít világszerte.

Az idős lakosság számára az aktív élet fontos kulcs a hosszantartó fizikai és lelki egészség megőrzéséhez. A világ számos országában egyre népszerűbbek az ezt a célt szolgáló, az idősek mozgási igényeinek is megfelelő kültéri fitnesz eszközök. Az időskorú lakosság arányának emelkedése miatt folyamatosan növekvő igényre reagálva egyre nő az olyan ilyen eszközökkel, parkokkal rendelkező idősgondozó intézmények, közösségek száma.
Az elliptikus sétáló, légbenjáró, szörf, vállmozgató, lépegető - hogy csak néhányat említsünk - olyan az idősek számára is ajánlott fitnesz eszközök melyek javítják az egyensúlyérzéket, erősítik, tonizálják az izmokat, javítják a kézügyességet, növelik a használók mozgási lehetőségét, képességeit, önbizalmát.

A legtöbb gyerek nem azért segít a szülein, nagyszülein, mert kötelező, hanem azért, mert szereti, tiszteli és természetesnek érzi. Annak próbáltunk utánajárni, hogy milyen lehetőségek vannak Magyarországon az idős családtagok elhelyezésére, segítésére, és mennyibe kerül mindez.

Az egészségügy levetné magáról a krónikus ellátási feladatokat, és áttolná a szociális gondozás térfelére. Az osztozkodás nem ígérkezik testvériesnek.

„A kormány megbecsüli az időseket” – ám ez az érzés nem okvetlenül kölcsönös. Már csak azért sem, mert nem mindenki érzi saját bőrén a kormányzati tenniakarást. A legutóbbi népszámlálás adatai szerint csaknem 400 ezren töltötték be a 80. életévüket, de a 60 pluszosok csoportja is egyre terebélyesedik (2,3 millió). Az aktív és jobbára egészséges, vagy jól karbantartott krónikus betegséggel élő szeniorokat leszámítva egyre többen szorulnak életviteli segítségre vagy állandó ápolásra. A „társadalmi igazságosság” jegyében egy év alatt immár másodszor szigorodott idén januártól a házi segítségnyújtás feltételrendszere, egyre nehezebb bekerülni a rászorultak körébe. Az önkormányzatok bővíthetik szociális szolgáltatásaik kapacitásait – mondta Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár –, csakhogy az egyórás helyszíni segítségnyújtás önköltsége településenként 1800–2000 forint, amihez az állami költségvetés alig több mint 500 forintot tesz hozzá. Így a szolgáltatás bővítésének az önkormányzat és a hozzájárulást fizetni tudó rászorultak együttes képessége szab határt, és persze a nehéz és rosszul fizetett munkát vállaló szociális szakemberek hiánya.

Különleges táplálkozási igényhez igazított összetételű speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer

Élő baktériumflóra 7-féle törzsét, A-, E- és C-vitamint tartalmazó speciális – gyógyászati célra szánt – tápszer