lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Budapest, 2013. április 26. Horváth Rozália lakó az Olajág Otthonok Paskál éttermében, az egykori Arany Alkony idősotthonban, ahol sajtótájékoztatón jelentették be 2013. április 26-án, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) átvette az intézményt. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Illusztráció. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Természetesen több pénzből még jobban működhetne a rendszer, a béremelésekkel pedig a kivándorló szakembereket is itt lehetne tartani, de az utóbbi problémát egy huszárvágással is megoldhatnánk, ha idehoznánk a nyugati időseket, ahelyett, hogy mi mennénk ki ellátni őket – fogalmazta meg a Helyi Híradónak Nádasi Jenő, az idosekoldala.hu internetes oldal vezetője. Vállalkozása díjmentesen segíti az otthonkeresésben az időseket és hozzátartozóikat, amihez a már ott élő nyugdíjasok és családtagjaik visszajelzéseit is alapul veszik.

Európa több országában már most 20 százalék felett van a 65 évesnél idősebbek aránya, de az évszázad közepére ez a mai trend szerint elérheti majd az 50-60 százalékot. Egyre gyakoribb jelenség „az időskori elvándorlás”, a nyugdíjasok aktív évek után sokszor új hazát keresnek maguknak. Magyarország egyelőre nem szerepel a kiemelt célállomások között, pedig minden adottságunk megvan ahhoz, hogy tömegével fogadjuk itt őket.

A németek már itt vannak

A német nyugdíjasok egyébként már felfedezték maguknak hazánkat, ám egyelőre még csak a bátrabbak jönnek ide. Nem tudják, pontosan mire számíthatnak, mi teljesül majd az otthonok ígéreteiből, de az világos számukra, hogy az otthoni ár töredékéért látják el őket a Magyarországon. Ám egy-egy intézmény hiába hirdet önállóan, igazi áttörést az hozhatna csak, ha a marketingben központi segítséget kapna a rendszer – véli Nádasi Jenő.Hazánk tele van gyógyvizekkel, a klímája élhető, az orvosok, ápolók felkészültségéről pedig már a saját országukban is szerezhettek jó tapasztalatokat a nyugati idősek – sorolta az egyetlen hazai szakportál vezetője. Szerinte a tönkrement, vagy csőd szélén álló szállodákat idősotthonokká lehetne alakítani, így az épületeket is megmenthetnénk és új állások sorát teremthetnénk meg."Nem egy döntéshozóval, vagy eladósodott szállodákat birtokló bankkal beszéltünk már erről a konstrukcióról, de finoman szólva nem voltak nyitottak az ötletre” – fogalmazott Nádasi Jenő, aki szerint a szezonokat nem ismerő idősturizmussal csakis nyerhetnénk. Az otthonok lakói folyamatosan költenék nálunk a külföldön félre tett pénzüket, nemcsak szállásra és ellátásra, de a legkülönféle extra szolgáltatásokra is. A szakképzett magyar ápolók sem hagynák el az országot, mégis versenyképes fizetéseket vihetnének haza - tette hozzá.

Kereslet lenne rá

A fejlett társadalmak öregedése ugyanakkor megállíthatatlan, a hatalmas nyugat-európai intézményrendszer pedig már most túlterhelt, Nagy Britanniában például 20 ezer idősotthon működik, és ez sem elég.Magyarországon folyamatosan próbálják az igényekhez igazítani a szabályzást, jelenleg a kormányzat azt a célt tűzte ki, hogy kisebb egységekre ossza, és ezzel barátságosabbá tegye a túl nagyra nőtt intézményeket.Többféle színvonalú idősotthon is működik nálunk, az alapellátásban a nyugdíjuk egy részét, általában nyolcvan százalékát kérik el a lakóktól havonta, az emelt szintűek drágábbak, viszont jobb szolgáltatást – tartalmasabb étkezést, saját apartmant, több orvost, ápolót – nyújtanak.A díjak egyébként lakhelytől, nyugdíjtól, vagyonosodási vizsgálattól és egészségügyi állapottól függően is változnak, de az egyszeri befizetések is gyakoriak, ilyenkor később kevesebb havidíjat kérnek el.Várni főleg a budapesti férőhelyekre kell, de általában az igényléstől mindenhol legalább fél-egy év telik el, mire valaki beköltözhet. Az időseket gondozó pszichiátriai intézményeknél a legrosszabb a helyzet, itt több éves várólistákat görgetnek, pedig az alkoholista és agresszív betegeket csak ezeken a helyeken fogadják.

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez