lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Veszprém Megyei ESZI Idősek Otthona Pápakovácsi

Önkormányzati otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

112 férőhelyes,10 %-áig- olyan ellátottakat is felvehetünk, akik Veszprém megye területén nem rendelkeznek bejelentett lakóhellyel.
Pápakovácsi község Pápa városától 10 km-re található a Bakony lábainál. A községtől 3 km-re fekszik Attyapuszta, ahol a Veszprém Megyei Önkormányzat fenntartásában működik otthonunk. Az épület eredetileg a Sarutlan Karmelita Rend tulajdonában állt, majd idősek otthonaként 1959-ben kezdte meg működését.A 60-as években érte el a mai létszámot, így kap elhelyezést 112 lakónk. A viszonylag alacsony férőhelyszám miatt intézményünkben családias légkör jellemző.
Mindannyiunk szűkebb vagy tágabb környezetében, családjában, ismerősei között vannak olyan idősek, akiknek meggyengült egészségi állapota miatt gondot okoz önálló életvitelük fenntartása, családjuknak pedig a napi rohanó életmódban a velük való foglalkozás, ügyeiknek intézése. Nem könnyű meghozni azt a döntést, ha életünket a továbbiakban idősek otthonában szeretnénk folytatni, de engedjék meg, hogy néhány bevezető gondolattal segítsek és ajánljam intézményünket, mint egy lehetséges alternatívát a legemberibb megoldás közös megtalálására!
A Pápakovácsi Idősek Otthonában olyan személyre szóló ellátást igyekszünk biztosítani, amellyel hozzájárulunk, hogy az intézményünk szolgáltatásait igénybevevő ellátottaink önállóságukat minél tovább meg tudják tartani, a szervezett programjainkon részt tudjanak venni kedvük és érdeklődési körük szerint, egészségi problémáik gyógyításában, szakorvoshoz való eljuttatásban közreműködünk, és emberi méltóságuk megőrzésében, jogaik érvényre juttatásában segítségükre vagyunk.
Örömmel tájékoztatom a kedves érdeklődőket, hogy a törvényi változásoknak köszönhetően 2010. január 1-től intézményünkbe – férőhelyeinknek 10 %-áig- olyan ellátottakat is felvehetünk, akik Veszprém megye területén nem rendelkeznek bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel, de vállalják a mindenkori intézményi térítési díj befizetését.
Helyszín
Veszprém megye,Pápakovácsi
Elhelyezés / férőhely
Normál részlegünkben: 3, 4 ágyas Új épületrészeinkben: 2 ágyas
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van
Általános
Otthonunkban olyan személyre szóló ellátást igyekszünk biztosítani, amellyel hozzájárulunk, hogy az intézményünk szolgáltatásait igénybe vevő ellátottaink önállóságukat minél tovább meg tudják tartani.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Forsthoffer Erzsébet
Új épületrészeinkben kialakítottunk 20 férőhelyet, ahol a minden kényelemmel ellátott kétágyas szobák és a két-két szobához tartozó fürdőszoba garantálja a kellemes elhelyezési körülményeket.
A bútorzat adott, csak a személyes használati tárgyak (virágok, fényképek, apró emléktárgyak) behozatalára van lehetőség.
A kialakított lakrészek nehezen mozgó lakóink igényeihez alkalmazkodnak, mert mellőztük a küszöböket, az ajtók elég szélesek és a kapaszkodók felszereléséről sem feledkeztünk el.
A szobák telefonnal felszereltek, az előtérben hűtőszekrény található, a televíziót a lakók hozzák.
A hagyományos, normál részlegünkben 3-4 ágyasak a szobák. Nemrégiben fejeződött be a régi rész szobáinak felújítása.
A padozatra új műpadlót tettünk, világítást korszerűsítettünk, új szekrények és polcok kerültek a helyiségekbe, valamint az otthonosság és a komfortérzet érdekében a régi textília kicserélését is elvégeztük. Lakóink szépen parkosított belső udvarunkban is eltölthetik szabadidejüket.

 • saját konyha
 • teljes ellátás (napi háromszori étkezés)
 • ebéd esetében kétféle menü
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel
Szabadidő:
Napi rendszerességgel tartunk egyéni és csoportos foglalkozásokat. Szakképzett zeneterapeuta heti rendszerességgel tart foglalkozásokat intézményünkben. Kirándulásokat szervezünk. A folyamatosan bővülő könyvtárunk széles érdeklődési körrel bíró lakóink igényeit elégíti ki.
Vallásgyakorlásra adott a lehetőség, hetente van katolikus mise, havonta református és evangélikus istentisztelet. Lakóink örömét növeli, hogy a mellettünk lévő Karmelita Kápolna híres búcsújáróhely is.
Szolgáltatások(térítés nélkül):

 • hetente egyszer rendel háziorvos
 • havonta egy alkalommal ideggyógyász-pszichiáter szakrendelés
 • fizikoterápia
 • mentálhigiénés csoport
 • gyógymasszőr
 • saját mosodában történő mosás, vasalás
 • ágynemű  biztosítása
 • szükség szerint alsó és felsőruházat biztosítása
 • ruhajavítás (varrónő segítségével)
 • betegemelő szerkezettel felszerelt mikrobusz
 • hetente 3 alkalommal bolt üzemel
 • nyilvános telefon 

Szolgáltatások(térítéssel):

 • fodrász
 • pedikűrös

Részleteit

Település Pápakovácsi
Utca / házszám Attyapuszta 4
Telefonszám +3689351001
Telefonszám ---
E-Mail igazgato@iopkov.hu

Hely

Veszprém (megye), Magyarország
Pápakovácsi Attyapuszta 4, 8596

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez