lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Tamási és a Városkörnyéki Önkormányzatok Szociális Integrációs Központja

Önkormányzati otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

20 férőhelyes,teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon.
Intézményünk biztosítja az életkoruknak és egészségi állapotuknak megfelelő környezetet, elhelyezést és lakhatást.
Intézményünk célkitűzéséből eredő feladatai a tervezett tevékenységek összekapcsolódásából álló ápolási-gondozási folyamatokon alapulnak, mely a szolgáltatást igénybe vevők felmért szükségletei, illetve szükségleteiből eredő igényeik, készségeik, képességeik, az öngondozási képességük mértéke meghatározásának figyelembevételével szerveződik.
Intézményünkben 20 ellátottról gondoskodunk.
Ellátási területünk elsősorban Tamási kistérség, továbbá Tolna megye egész területe. 
Helyszín
Tamási Tolna megye észak-nyugati részén, a Koppány folyó menti dombvidéken fekszik. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően könnyen megközelíthető a térségen átvezető 61-es és 65-ös főútvonalakon. A közel 10 ezer lakosú kisváros védőszentjéről, Szent Tamásról kapta nevét. Ősidők óta lakott vidék, minden történelmi kor hagyott itt maga után emléket.
Elhelyezés / férőhely
Idősek benntlakásos intézménye
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend
Általános
Az otthon a Tamási Kistérséghez tartozó településekről tudja fogadni lakóit, illetve fennmaradó szabad férőhely esetén Tolna megyei lakosokat.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Kóródi Zsuzsanna

 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel
 • Az ellátottak fizikai ellátásának, rendszeres orvosi felügyeletének - beleértve a szakorvosi ellátást is - egészségi állapotának megfelelő ápolásának biztosítása, valamint gyógyszer és gyógyászati segédeszközökkel való ellátás megszervezése.
 • Az ellátást igénybevevők mentálhigiénés gondozása, foglakoztatása, személyre szabott bánásmód biztosítása, családi és társadalmi kapcsolat ápolásának elősegítése, hitélet gyakorlás feltételeinek megteremtése és a lakók érdekvédelme.
Fizikai ellátás:
Az elhelyezést szolgáló épület családi házas kialakítású, kétszintes, és az akadálymentes közlekedés érdekében lift került beépítésre. Az egy főre jutó négyzetméter nem biztosított.A tágas társalgó, étkező kényelmes időtöltést és étkezést biztosít az ellátottak számára. Az ellátottak részére nemenkénti és szintenként megfelelő számú fürdő és Wc biztosított. A mozgáskorlátozottak részére akadálymentes fürdő került kialakításra. A lakószobák berendezése az ellátottak egészségi állapotának megfelelő, a személyes használatú tárgyak, berendezések elhelyezése megoldott. Napi háromszori étkezés, szükség esetén diéta igénybevételére van lehetőség. Saját konyha nincs, az ételt külső szolgáltató biztosítja, mely a tálalókonyhából kerül felszolgálásra. Az ellátottak saját ruházatukat használják, melynek mosása, szárítása, javítása helyben történik. Az ágynemű mosása, vasalása, és folyamatos cseréje biztosított.
Egészségügyi ellátás:
Ezen ellátás keretein belül biztosított a rendszeres orvosi felügyelet, gyógyszer, gyógyászati segédeszközzel történő ellátás. Szükség esetén szakorvosi ellátáshoz való hozzájutás és az ápolási szükségletnek megfelelő ápolás, gondozás.Az intézmény orvosa, aki egyben az ellátottak háziorvosa, megbízási szerződés alapján heti egy alkalommal rendel az intézményben. Lehetőség van az ellátott igényeinek és az ápoló által szükségesnek tartott orvosi konzultációra. Új ellátott minden esetben felvételi vizsgálaton esik át, és az orvos által rendelt gyógyszereket az intézmény szerzi be. Az intézményi alapgyógyszer listán szereplő gyógyszereket térítésmentesen, az azon nem szereplőket jövedelemtől függően az ellátottak térítik meg. Az utóbbit a tárgyhónapot követő hónapban számla ellenében fizetik meg. Gyógyászati segédeszközök (tolókocsi stb.) szükségnek megfelelően biztosított. Szakrendelésre az intézet gépkocsijával, kórházba mentő segítségével szállítjuk a betegeket.
Mentálhigiénés ellátás:
 Az ellátottak pszichés gondozását és foglalkoztatását, ezen tevékenységen belül végzik. A legfontosabb feladat az ellátottak beilleszkedésének elősegítése, az ellátott megismerése (mentális állapotának vizsgálata, fizikai állapotának megismerése, családi kapcsolatainak feltérképezése). Egyéni és csoportos foglalkoztatás megszervezése. Szabadidős programok szervezése. A hitélet gyakorlásának segítése.Rehabilitáció segítése (séta, torna stb.)Ellátotti zsebpénzkezelés az ellátottak írásos beleegyezése alapján. (vásárlás stb.)Az intézményben folyó szakmai, gondozási munkát a többször módosított 1993. évi III. törvény, az 1/2000 (I.7.) SZCSM rendelet és a 9/1999.(XI.24) SZCSM rendelet alapozza meg.Az ápolási tevékenységet folyamatos munkarendben szakképzett szociális gondozók, ápolók biztosítják. Minden ellátottal egyéni gondozási, szükség esetén ápolási terv készült, mely folyamatosan vezetve van, és évente felülvizsgálatra kerül.

Részleteit

Település Tamási
Utca / házszám Rákóczi u 1
Telefonszám +3674471135
Telefonszám Tel/Fax: +3674570083
E-Mail idosek@tamasinet.hu
tamasikozpont@gmail.com

Hely

Tolna (megye), Magyarország
Tamási Rákóczi u 1, 7090

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez