Ambrosia Haus Nyugdíjas Apartmanház
lepicol 2

Somogy Megyei Dr. Takács Imre Park Szociális Otthon Patalom

Önkormányzati otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Park Szociális Otthon biztonságot és nyugalmat jelent az ellátottaknak és a dolgozóknak egyaránt.
A Somogy Megyei Dr. Takács Imre Szociális Otthon Somogy megye egyik legnagyobb bentlakásos intézménye, amely teljes körű ellátást nyújt az életkoruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy szociális helyzetük miatt rászorult személyek részére.
Az intézmény alaptevékenysége időskorúak, pszichiátriai betegek és fogyatékossággal élők ápolása gondozása, valamint rehabilitációs ellátása. Otthonunkban összesen 268 ellátott él, melyből 103 fő időskorú, 135 fő pszichiátriai beteg és 30 fő fogyatékkal élő személy.
Helyszín
A Park Otthon a Kaposvár-közeli Patalom faluban található.
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van
Általános
103 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Elsősorban a megyéből, de az ország egész területéről is fogadjuk az idős embereket.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Varga Zoltán,Gárdonyi-Pál László
Négy emelt szintű elhelyezést biztosító korszerű garzonlakás épült, továbbá a kilenc személyes rendkívül korszerű és szép demens részleg első szakasza készült el, valamint a módszertani szakmai egység európai szintű modernizálására is sor került.
A szociális otthon az önmaguk ellátására nem vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek ápolását, gondozását biztosítja, melynek keretében teljes körű ellátást nyújt. Ennek keretében lakhatást, legalább napi háromszori étkezést, szükség szerint ruházattal és textíliával történő ellátást, egészségügyi, mentális gondozást, rehabilitációs ellátást és foglalkoztatást biztosít.
Az étkezés során lehetőség nyílik az egyedi egészségügyi problémák figyelembevételére (diabétesz, epebántalmak, lisztérzékenység), s ennek megfelelő étrend igénylésére. Munkatársaink az ápolás, gondozás során kiemelt figyelmet fordítanak az ellátottak egészségi állapotára, speciális szükségleteire és személyiségének főbb vonásaira.
Az otthonban állandó nővéri felügyelet és rendszeres orvosi kontroll szolgálja az ellátottak egészségi állapotának felügyeletét. Biztosítjuk továbbá az egészségügyi tanácsadást, a preventív szűréseket és az orvos által előírt vizsgálatok elvégzését.
Intézményünkben háziorvos és pszichiáter szakorvos tart rendszeresen rendelést.
Gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök beszerzését a hatályos jogszabályoknak megfelelően biztosítjuk. A személyes ruházat és az ágynemű mosását, varrását saját mosodánk és varrodánk biztosítja.
Az intézményben heti egy alkalommal fodrász nyújt szolgáltatást.
Az otthonban rendszeresen szervezünk kulturális és szabadidős programokat, az igényeknek megfelelően kirándulásokon is részt vehetnek az ellátottak. Intézményünkben társalgó és foglalkoztató helyiségek szolgálják az ellátottak kikapcsolódását, közös programok megszervezését. Katolikus Szentmisét, Református és Evangélikus Istentiszteletet, valamint biblia-órákat rendszeresen látogathatnak lakóink az otthonban.
Az intézményen belüli foglalkoztatás sokrétű: varrás, szövés, park-és kertgondozás, takarítás, konyhai kisegítő munkálatok végezhetők. A napi 4 óránál kevesebbet dolgozó ellátottak munkajutalomban részesülnek, aki viszont képes és szeretne is napi 4 óránál többet dolgozni, az a szociális foglalkoztatás keretében végezheti a felsorolt tevékenységeket.
Szociális foglalkoztatás esetén ellátottjaink munkaszerződésen, illetve megállapodáson alapuló munkaviszonyt létesítenek az intézménnyel, s akár a mindenkori minimálbért is megkereshetik havonta.

Részleteit

Település Patalom
Utca / házszám Bucsi Ignác u 1
Telefonszám +3682520007
Telefonszám ---
E-Mail telephelyvezeto@takacsimre.hu
ugyintezo.patalom@takacsimre.hu
Alkategóriák ---
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.
 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez

Eladó idősek otthona

KERESÜNK ÉS KÍNÁLUNK

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Tel: +3630 613 0051