lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Őszikék Szociális Intézmény Váralja

Önkormányzati otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez
Őszikék Szociális Intézmény Váralja

Leírás

20 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Az ország egész területéről fogadjuk az idős embereket.
Az Intézményeink Váralja és Nagymányok, a Dél-dunántúli régiójában, Tolna megye délkeleti részén a Mecsek-hegység északkeleti lábánál találhatóak.
Intézményeink főútvonal mellett helyezkednek el. A gyönyörű fekvésű települések megközelíthetőek autóúton Bonyhádról (11 km), Pécs felől (50 km) Szászváron át, illetve a Dombóvár - Bátaszék vasútvonalon. Autóbusz-megállóhely távolsága megközelítőleg 50 méter, ahonnan naponta több alkalommal indulnak és érkeznek járatok Bonyhád, Komló és Pécs irányából is. Vasútállomás a települések határában található, az intézményektől megközelítőleg 1400 méter távolságban, innen óránként indul motorvonat, átszállással bármelyik környékbeli város megközelíthető.
Az intézményeink keretein belül működik Váralján 20 férőhelyes, Nagymányokon 16 férőhelyes személyes gondoskodást nyújtó, szakosított, tartós bentlakásos elhelyezést nyújtó, ápolást, gondozást végző idősek otthona, mely a demens idősek ellátására is specializálódott. Szociális alapszolgáltatásként házi segítségnyújtás és szociális étkeztetést biztosítunk a helybeli rászoruló elsősorban idős lakosainknak.
Az intézmények működési területe: az étkeztetés, házi segítségnyújtás estében Váralja község és Nagymányok  Város közigazgatási területe,tartós bentlakásos elhelyezést biztosító intézmény-egységek esetében (Idősek Otthona): országos.
Az elhelyezéssel kapcsolatos kérdésekkel telefonon, E-mailben, valamint előzetes bejelentkezés esetén személyesen ad felvilágosítást az igazgató.
Helyszín
Tolna megye,Váralja. ntézményünk főútvonal mellett helyezkedik el, tömegközlekedési eszközzel jól megközelíthetően, mind autóbusszal, mind vasúton. Autóbusz-megállóhely távolsága megközelítőleg 50 méter, ahonnan naponta több alkalommal indulnak és érkeznek járatok Bonyhád, Komló és Pécs irányába is. Vasútállomás a település határában található, az intézménytől megközelítőleg 1400 méter távolságban, innen óránként indul motorvonat, átszállással bármelyik környékbeli város megközelíthető.
Elhelyezés / férőhely
2-3 ágyas szobákban
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén -ötszöri-hatszori - diétás étrend
Általános
Az intézmény keretein belül működik a 20 férőhelyes személyes gondoskodást nyújtó, szakosított, tartós bentlakásos elhelyezést nyújtó, ápolást, gondozást végző idősek otthona és szociális alapszolgáltatásként Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Lovász Zsuzsanna

 • Lakóink elhelyezése 7 db kétágyas és 2 db 3 ágyas szobában történik. Megfelelő számú és minőségű szociális helység áll a rendelkezésre.
 • Étterem – társalgó 50 fő befogadására alkalmas, így rendezvényeink megtartására is alkalmas.
Az idősek állandó nővéri felügyelet mellett élnek az intézményben. Napi rendszerességgel szűrővizsgálatok történnek: vérnyomás és vércukormérés. A diabetesben szenvedőknek a napi ötszöri – hatszori étkezés biztosított. A különböző diétás étrendet is biztosítani.
Hetente 4 órában rendel az intézményorvos, illetve szükség esetén többször is vizitel.
Az intézményünkben történik az orvos által elrendelt vérvétel is.
A testi-fizikai szükségletek kielégítéséhez nyújtott gondozás ápolás személyre szabottan, egyéni igények és szükségletek szerint a meglévő képesség figyelembe vételével történik.
Az intézményben a szolgáltatások folyamatosak.
Az ellátottak általában a saját ruházatukat használják, szükség esetén az intézmény biztosítja, tisztán tartásáról illetve javításáról az intézmény gondoskodik. az intézményi gyógyszerlistán szereplő gyógyszereket, melyet a havonta az intézményorvosunk aktualizál, gyógyszerelést, a helyi kezelések kivitelezését, inhalálást, szükség szerinti gyógyszerbevitelt, injekciós terápiát, gyógyszer mellékhatások észlelését és jelzését.
Az egészségügyi gondozás során rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ápolás megszervezését.

 • Intézményünkben a rehabilitáció egyik módszere a mozgásterápia. Az érintettek állapot javítására gyógytornász személyre szabott mozgásterápiát alkalmaz.
 • A pszichés gondozás során valamennyi dolgozó törekszik az egyéni bánásmód megvalósítására, nagy hangsúlyt fektetünk a mentális irányítás pozitívumaira, mentálhigiénés munkatársunk közreműködésével.
 • A foglalkoztatás keretében fizikai, szellemi, kulturális és szórakoztató tevékenységek szolgálják az ellátottakat.
 • Intézményünk nagy hangsúlyt fektet a generációk közötti kapcsolatok ápolására, illetve ennek fenntartására, akár a helyi általános iskolát, akár a helyi óvodát vesszük figyelembe. Vannak rendszeresen szervezett programjaink, amelyeken állandó fellépők közé tartoznak a kis óvodások. Ilyen programok azok, amelyek a hagyományos ünnepi körökhöz tartoznak (karácsony, mikulás).
 • Az otthon ellátottainak életét változatossá és színessé tesszük szórakoztató és kulturális tevékenységek: névnapok, hagyományos ünnepek, kultúrcsoportok fellépései (színjátszókör, népdalkör), kézműves foglalkozások, óvodások műsora, farsangi – szüreti bálok, idősek napja, erdei kirándulások, egészségügyi felvilágosító programok. Különféle társasjátékok, sakk, dominó, kártya, kisebb sporteszközök, televíziók, videó lejátszók állnak a lakók rendelkezésére. Heti rendszerességgel kiscsoportos foglalkozásokat, klubfoglalkozásokat, közös beszélgetéseket tartanak a gondozónők a foglalkoztatás szervező közreműködésével. Az ellátottainknak felolvasásokat, közös zenehallgatást szervezünk, melynek élményébe bevonjuk a gyengén látó ellátottainkat is. A szabad hitélet gyakorlására a községek templomaiban van lehetőség, a Váraljai intézményben a református lelkész heti rendszerességgel imaórát tart.

Részleteit

Település Váralja
Utca / házszám Kossuth L u 129
Telefonszám +3674458104
Telefonszám +3674458522
Fax: +3674458104
E-Mail igazgato.oszikek@gmail.com

Hely

Tolna (megye), Magyarország
Váralja Kossuth L u 129, 7354

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez