lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Gondozási Központ Mágocs

Önkormányzati otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez
Gondozási Központ Mágocs

Leírás

Az intézmény 35 fő számára nyújt ellátást, az ellátottak felvétele földrajzi megkötöttség nélkül az ország egész területéről történik.
A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.
Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, de tartós kórházi kezelésre nem szorulnak.
Az ápolást, gondozást nyújtó intézmény,olyan elsősorban nyugdíjkorhatárt betöltött személyek gondozását-ápolását végző egység, mely az egészségügyi intézeti- kórházi- kezelést nem igénylő, de önmaguk ellátására átmenetileg, vagy tartósan nem képes személyek részére nyújt komplex ellátást.
Az intézmény biztosítja a lakók korának, egészségi állapotának megfelelő korszerű fizikai, egészségügyi ellátást, pszichés gondozást, valamint a célszerű és hasznos időtöltés megszervezését, a fizikai és egészségi állapotnak megfelelő foglalkoztatást.
Az intézmény 35 fő számára nyújt ellátást, az ellátottak felvétele földrajzi megkötöttség nélkül az ország egész területéről történik. Pszichiátriai és szenvedélybetegeket nem tudunk fogadni. Az intézményben működik házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.
Helyszín
Az intézmény a falu központjában, akadálymentesen megközelíthető, csendes nyugodt környezetben helyezkedik el. Kis létszámú intézmény vagyunk, családias légkört kialakítva próbálunk boldog, derűs hétköznapokat biztosítani az itt élőknek.
Elhelyezés / férőhely
1-2 ágyas szobákban
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van
Általános
Az idősek ellátását egy lelkiismeretes, jól szakképzett csapat látja el, szem előtt tartva, hogy egy nagy család és lakóinknak ez az otthona. Céljaikat, terveiket az idősek igényeihez igazítva, biztonságérzetüket fokozva, érdekeiket szem előtt tartva szervezik.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Müller Nándorné

 • Az elhelyezés egyszobás (16 m2), illetve két ágyas (16 m2) szobákban történik. A lakrészek saját fürdőszobával, nővérhívó rendszerrel, telefonnal rendelkeznek.
 • A lakószobák bebútorozását és a falak díszítését igény szerint lakóinkra bízzuk: lehetőséget biztosítunk arra, hogy ellátottaink saját bútoraikat, kedvenc tárgyaikat, képeiket, kézimunkáikat, nippjeiket is elhelyezzék.
 • Intézetünk közösségi terei tágasak, kényelmesek, igényesen berendezettek, lehetőséget adnak a kiscsoportos foglalkoztatásra, a közösségi együttlétre és a hozzátartozók fogadására egyaránt.
 • A társalgóban DVD és Videovetítési alkalmak várják ellátottainkat, valamint magyar és német mini könyvtár az olvasni vágyók igényeit elégíti ki.

 • A lakók a mindennapokhoz kapnak szakszerű, magas színvonalú és szeretetteljes segítséget, melybe bele tartozik:
 • a háromszori étkezés (saját 150 adagos konyhánk a HACCP előírásai szerint végzi tevékenységét, orvosi előírásra diéta),
 • a rendszeres, háziorvosi és szakorvosi (pszichiáter) ellátás az intézmény saját orvosi rendelőjében biztosított,
 • 24 órás nővérszolgálat,
 • mentális gondozás,
 • a napi foglalkozások keretén belül: kézimunkázás, kézművesség, imaóra, felolvas,
 • a napi csoportos és egyéni szabadtéri foglalkozások (közös séták, kertészkedés, játékos vetélkedők, sport délután stb.),
 • a saját mosodában ipari mosó, szárító gépek segítségével gondoskodunk lakóink ruhaneműinek mosásáról , vasalásról, javításról,
 • a szobák és közösségi helyiségek rendszeres és alapos takarítása,
 • torna naponta ebéd előtt és hetente duci torna, igény szerinti egyéni mozgás rehabilitáció,
 • fodrászat(térítési díj ellenében), borotválás és pedikűr (ingyenes szolgáltatás)
 • a rendszeres kis és nagycsoportos fakultatív programok (színház, kiállítások, előadások, kirándulások, stb.),
 • a fizikai segítségen kívül a lélek ápolása is: havonta kétszer katolikus szentmise, egy alkalommal biblia óra (evangélikus).
 • Rendszeres szervezünk kézműves foglalkozásokat, az év minden napján alkothatnak azok, akik szeretnének rajzolni, különböző anyagokkal dolgozni.
 • Folyamatosan szervezünk játékos vetélkedőket, sport délutánokat, Ki mit tud? vetélkedőket.
 • Az otthon közeléből gyalogosan is könnyen megközelíthető a városközpont, az üzletek, az orvosi rendelők, a kislabor,a fizikoterápia, az oktatási intézmények, a kultúrház és a templom.
Mentálhigiénés ellátás, foglalkoztatás:
A szakmai rendelet előírásaival összhangban gondoskodunk valamennyi lakó mentálhigiénés ellátásáról és foglalkoztatásáról.
Ennek keretében biztosított:

 • a személyre szabott bánásmód,
 • a konfliktushelyzetek megoldása, megelőzése érdekében az egyéni és csoportos megbeszélés,
 • segítjük az ellátottak családi és társadalmi kapcsolatainak fenntartását (telefon, levélírás) és erősítését,
 • a gondozási tervek megvalósítását,
 • a hitélet gyakorlásának feltételeit,
 • segítjük, támogatjuk az intézményen belüli kis közösségek, társas kapcsolatok kialakulását és működését (beszélgető sarkok kialakítása).
 • Alapfeladatot meghaladóan is szervezünk programokat, szolgáltatásokat (pl. pedikűr, fodrászat, kirándulás, egyéb programok), melyekért — esetenként — a szolgáltatás önköltségét meghaladó térítési díj is kérhető.

Az ápolást — gondozást nyújtó intézményünkben a gondozás két nagyon fontos szempontjáról — a bánásmódról és a gondjainkra bízott ember megismeréséről — Sáhó Erzsébet szavait szeretném idézni:
„Az eredményes gondozás legelső és legfőbb feltétele a bánásmódon belül a természetes viselkedés. Igyekezzünk úgy viselkedni, hanghordozásunkat, szavainkat megválogatni, gesztusainkat, arckifejezésünket irányítani, hogy az együttérzés és a segítő szándék még akkor is nyilvánvaló legyen, ha az adott pillanatban nem tudunk megfelelő módon, igazán segíteni. Ha a gondjainkra bízott nem érzi segítő szándékunkat, nem is fogja azt elhinni."
„Az idős embernek minden cselekedetünkből éreznie kell a szeretetet és a segítőkészséget. Magatartásunkkal ébresszünk bizalmat, mert ennek hiányában a gondozás nem érheti el igazi célját. Ha bizalmat keltettünk, könnyebben kaphatunk választ olyan fontos kérdésekre, mint életkörülmények, eddigi életútja és személyisége."
A foglalkoztatás célja: a lakók mindennapi életének ésszerű tartalommal való megtöltése, melynek segítségével ébren tartható az önbecsülés, a hasznosság és az emberi közösséghez tartozás tudata.

Részleteit

Település Mágocs
Utca / házszám Szabadság u 3
Telefonszám +3672451102
Telefonszám ---
E-Mail idosotthon.magocs@citromail.hu

Hely

Baranya (megye), Magyarország
Mágocs Szabadság u 3, 7342

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez