lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Senectus Idősek Otthona Budapest II kerület

Magán otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Intézményünk 1997 óta működik emelt szintű idősotthonként, melyben 80 lakó elhelyezését tudjuk biztosítani,önálló, egy és másfél szobás apartmanokban.
A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.
Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, de tartós kórházi kezelésre nem szorulnak.
Intézményünk 1997 óta működik emelt szintű idősotthonként, melyben 80 lakó elhelyezését tudjuk biztosítani, önálló, egy és másfél szobás apartmanokban. Lakóink igényük szerint rendezhetik be lakrészeiket saját bútoraikkal. Az épületet több mint 5000 m2-es nagy virágos ősfás park veszi körül, mely lehetőséget kínál kikapcsolódásra, pihenésre és aki igényli kertészkedésre. Az Otthonon belül egy nagyméretű világos társalgó áll a lakók rendelkezésére ahol közös programok és egyéni, valamint csoportos foglalkozások szervezésére van lehetőség. Ezen belül biliárdasztal, zongora és több száz kötetes könyvtár is rendelkezésre áll, amelyeket érdeklődési körüknek megfelelően vehetnek igénybe a bentlakók. Az Otthon kialakítása során nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a lakóink életkori, és egészségi állapotnak megfelelő színvonalas életkörülményeket biztosítsunk. Helyben megtaláljanak mindent, ami tartalmas életvitelükhöz szükséges. Mozgásukban korlátozott lakók is élvezhetik az otthon kényelmét, mert az épület és a kert akadálymentes.
Helyszín
Budapest,II. kerület
Elhelyezés / férőhely
Önálló egy-, másfél szobás apartmanokban.
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend Saját üzemi konyha van
Általános
80 férőhelyes emelt szintű ellátást nyújtó idősek otthona.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Dóráné Haraszti Enikő
Egy-, másfél szobás apartmanok
Az apartmanok előszobával, saját zuhanyfülkés fürdőszobával, telefonnal, mely nővérhívóként is szolgál, (telefonhasználat térítés ellenében) rendelkeznek.
Beköltöző saját bútorait, megszokott tárgyait hozhatja, de szükség esetén az Otthon bútorozott szobát is tud biztosítani.

 

 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel
Szolgáltatások:
 • 24 órás nővérszolgálat szakképzett nővérekkel áll a lakók rendelkezésére
 • rendszeres orvosi felügyelet, saját háziorvossal
 • neurológus és pszichiáter szakorvosi rendelés
 • az orvos által előírt gyógyszerek biztosítása (jogszabály és igény szerinti gyógyszerellátás)
 • szállítás megszervezése kórházi kezelésekre, szűrővizsgálatokra
 • kulturális és szabadidőprogramok szervezése
 • szobák, közös helyiségek takarítása napi-, heti rendszerességgel
 • mosás, piperemosás igény szerint
 • saját, 9 fős kisbusszal heti 2 alkalommal bevásárlási lehetőség a közeli bevásárló központban
 • hivatalos ügyek intézésében segítség
 • gyógytorna heti 3 alkalommal, gyógytornász vezetésével, egyéni és csoportos torna a tornateremben
 • tornaterem egyéni használata (szobakerékpár, labdák, bordásfal, stb.)
 • egyéb szolgáltatások körömvágás, hajvágás, borotválás (térítés-mentesen) térítés ellenében fodrász, pedikűr
 • egyházi és állami ünnepek közös megünneplése műsor keretében
 • családi rendezvényekre (névnap, születésnap) külön terem biztosítása
Szabadidő: Az épületet több mint 5000 m2-es nagy virágos ősfás park veszi körül, mely lehetőséget kínál kikapcsolódásra, pihenésre és aki igényli kertészkedésre. Heti rendszerességgel van filmvetítés, ahol a magyar és nemzetközi filmgyártás örökzöldjeiből válogatunk. Örömmel választják lakóink a szabadidő eltöltésére a kártyázást, illetve társasjátékokat. Gyöngyfűző-kör tagjai szorgalmasan dolgoznak. Az idő, és érdeklődés függvényében hosszabb - rövidebb kirándulásokat szervezünk. Évente több alkalommal kerti parti, teadélután, farsangi mulatság, szüreti bál színesíti lakóink életét. Új lakó érkezése esetén szociális munkásaink körültekintő foglalkozása és lakóink aktív részvétele segít a beilleszkedésbe, hogy minél hamarabb otthonának érezze új lakóhelyét. A SENECTUS Otthonban kialakított imaszoba lehetőséget nyújt lakóink vallása gyakorlásában.Az Otthont meghatározott rendszerességgel látogatja a helyi református lelkész és katolikus pap, aki istentiszteletet illetve szentmisét tart.

 

Részleteit

Település Budapest
Utca / házszám Patakhegyi u 83 85
Telefonszám + 36303173713
Telefonszám Tel/Fax: +3613972990
E-Mail senectuskht@t-online.hu

Hely

II. kerület, Budapest, Magyarország
Budapest Patakhegyi u 83 85, 1028

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez