lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Empátia Gondozóház Budapest XIII kerület

Magán otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez
Empátia Gondozóház Budapest XIII kerület

Leírás

Gondozóházunkba olyan 18. életévét betöltött személy is bekerülhet, aki betegségéből adódó állapota miatt önmagáról gondoskodni nem képes.
A személyes gondoskodást nyújtó átmeneti intézményi szolgáltatást igénybe vevő ellátottnak joga van szociális helyzetére, egészségi és mentális állapotára tekintettel az intézmény által biztosított teljes körű ellátásra, valamint egyéni szükségletei, speciális helyzete vagy állapota alapján az egyéni ellátás, szolgáltatás igénybe vételére.
Elsősorban azoknak a nyugdíjkorhatárt betöltött személyeknek a gondozását, ápolását végezzük, akiknek egészségi állapota rendszeres gyógyintézeti kezelést már nem igényel, de állapotuk miatt önellátási képességük átmenetileg, vagy tartósan hiányzik, otthoni ellátásuk családi, vagy önkormányzati segítséggel sem oldható meg.
Gondozóházunkba olyan 18. életévét betöltött személy is bekerülhet, aki betegségéből adódó állapota miatt önmagáról gondoskodni nem képes.
A szociális ellátás keretein belül, a házi ápolás fejlesztése mellett, továbbra is szükséges az átfogó, folyamatos 24 órás, bentlakásos szociális ellátás biztosítása. Gondozottjaink 70-75%-át közvetlenül az egészségügyi ellátásból, kórházaktól vesszük át, ezért a gondozás mellett komoly súlyt kell fektetnünk az egészségügyi ellátásra is. Az elmúlt években észleltük, hogy az intézményünkbe kerülő idős emberek egyre több krónikus megbetegedésben szenvednek. Állapotuk minőségileg egyre romlik. Életvitelük megőrzéséhez egyre több aktív segítséget és egészségügyi ellátást igényelnek. Sokszor olyan mértékben, amit családjuk, vagy a területi szociális ellátás sem fizikálisan, sem szakmailag nem tud biztosítani. Nehezítik a helyzetet a beteg hajléktalanok, valamint a hivatásos gondnokokra bízottak ellátási gondjai.
Helyszín
Budapest,XIII. kerület
Elhelyezés / férőhely
3 ágyas, hideg-melegvizes mosdóval felszerelt szobákban. Egyösszegű befizetés NINCS. Napidíjas elszámolású rendszerben működünk.
Étkezés / ellátás
Napi háromszori étkezés, amiből egy, de többnyire két alkalommal biztosít főtt ételt
Általános
A szociális ellátás kiterjed a magyar állampolgárokra, állandó tartózkodásra jogosító személyi igazolvánnyal rendelkező bevándoroltakra, letelepedési engedéllyel rendelkező személyekre, a magyar hatóságok által menekültként elismert személyekre. Az ellátás igénybevétele önkéntes.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Nagy Imréné
 Az elhelyezés 3 ágyas, hideg-melegvizes mosdóval felszerelt szobákban történik.
 • Élelmezési tevékenység - keretében biztosítjuk a napi háromszori étkezést, amiből egy, de többnyire két alkalommal biztosítunk főtt ételt. Ezen belül, igény szerint a megfelelő diétás étkeztetést, vagy akár – pl. cukorbetegségnél, emésztési zavaroknál – hat-, nyolcszori étkezés is megoldott.
 • Az étkeztetések törvényi előírásainak megfelelő beltartalmi és változatossági követelményeket dietetikus szakmunkatárs biztosítja. A tevékenység pontos menetét az élelmezéstechnológiai leírás tartalmazza. A beszállítói kör HACCP minősítéssel rendelkezik. Saját HACCP rendszerünk a tervszerű fejlesztést követően, 100%.-os készenlétű.
 • Gondozási tevékenység - önálló életvitelre átmenetileg, vagy tartósan alkalmatlan gondozottjainknál. Öltöztetés, ágyazás, fürdetés, élelmezés, gyógyszerek bevétele, takarítás és minden egyéb, ami az életviteli komfort érzés megteremtéséhez szükséges gondozási szinten. Folyamatos, 24 órás ellátási formában.
 • Egészségügyi ellátás - akiknél, erre szükség van. Tekintettel arra, hogy gondozottjaink átlagos életkora az utóbbi években tartósan 70-80 év körül van, az egészségügyi ellátás szükségessége erősen felértékelődött. A halmozottan fellelhető geriátriai, keringési és mozgásrendszert érintő kóros állapotok miatt, szinte minden gondozottunk napi orvosi és egészségügyi ellátást igényel. A feladatot 2 belgyógyász szakorvos, 1 pszichiáter szakorvos és 1 sebész-traumatológus szakorvos látja el. Amennyiben szükséges, kórházi és konziliárusi kapcsolataink révén a gondozottakat egyéb szakellátásra juttatjuk el.
 • Minden szükséges gyógyszert a szakorvosi javaslatok és receptek alapján, az intézmény szerez be saját költségén.
Rehabilitációs tevékenység - a gondozási és egészségügyi tevékenység szerves kiegészítéseként működik és két lényeges ágra oszlik.- A betegségek során, vagy azok lezajlása utáni rehabilitációra – mozgásterápiás tevékenység.- Életmód rehabilitáció során végzett mentálhigiénikusi tevékenységre.
Mentálhigiénikusi tevékenység - az életmódi rehabilitáción kívül magában foglalja a gondozottak intézményi felvételét segítő beilleszkedést, hozzátartozókkal való kapcsolattartást, szabad vallásgyakorlat segítését, gondozotti érdekképviseleti fórum tevékenységében aktív részvétel, valamint fő feladatuk közé tartozik a gondozotti és betegjogok gyakorlati érvényesítése.

Részleteit

Település Budapest
Utca / házszám Kerekes J u 12 20
Telefonszám +3613596018
Telefonszám ---
E-Mail empatia@szocialisotthon.eu

Hely

XIII. kerület, Budapest, Magyarország
Budapest Kerekes J u 12 20, 1135

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez