lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Vásárosnamény Város Önkormányzatának Humán Szolgáltató Központja Idősek Klubja Vásárosnamény

Idős klub (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Az ellátás célja az idõs ember társas kapcsolatainak kialakítása, a hiányos családi gondoskodás pótlása
Az intézményt 1997-ben alapította az akkori városi önkormányzat Humán Családsegítõ, Szolgáltató és Gondozási Központ névvel az újonnan átalakított Kultúrház helyén Vitkában. A kezdeti nehézségek, gyakori vezetõváltás után, valamint a fokozatosan bõvülõ szakmai feladatok támasztotta elvárások teljesítésére, rövid idõn belül új szervezeti és vezetõi struktúra alakult ki. A lakosság szociális ellátását a törvényi elõírásoknak és az önkormányzati rendeleteknek megfelelõen, immár új névvel: Humán Szolgáltató Központként mûködik.
A Humán Szolgáltató Központ a következõ szociális alap- és szakosított ellátási formákat foglalja magába: családsegítés és a gyermekjóléti szolgálat, étkeztetés, közösségi ellátások, házi segítségnyújtás, jelzõrendszeres házi segítségnyújtás, tanyagondnoki szolgáltatás, nappali ellátást nyújtó idõsek klubja, átmeneti elhelyezést nyújtó hajléktalan személyek átmeneti szállása, ápolást-gondozást nyújtó idõsek otthona.
Az integrált intézményrendszer létrehozásának célja az alkotmányos szociális jogok biztosítása, új szociális szolgáltatások bevezetése, a lakosság szükségletének megfelelõ szociális ellátás megvalósítása.
Alapszolgáltatások
 • Tanyagondnoki szolgálat
 • Étkeztetés
 • Házi segítségnyújtás
 • Jelzõrendszeres házi segítségnyújtás
 • Családsegítõ szolgálat
 • Idõsek Klubja
Szakosított ellátási formák
 • Hajléktalan Személyek Átmeneti Szállása
 • Idősek Otthona
Idõsek Klubja
Az Idõsek Klubja a szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására még részben képes idõskorúak, napközbeni ellátást biztosítja, ami kiterjed az orvosi ellátásra, étkeztetésre és a szabadidõ kulturált, tartalmas eltöltésére, valamint sokoldalú fizikai és mentálhigiénés ellátások igénybevételének lehetõségére. Az ellátás célja az idõs ember társas kapcsolatainak kialakítása, a hiányos családi gondoskodás pótlása, az egyedülléttel járó káros hatások megszüntetése, valamint az egészségi és higiénés viszonyainak javítása. Fizikai segítségnyújtás során az idõs ember testi, környezeti higiénéjének javítására, megóvására törekszünk. Engedélyezett férőhelyek: 20 fő
Helyszín
Szabolcs - Szatmár - Bereg megye, Vásárosnamény
Elhelyezés / férőhely
20 fő
Étkezés / ellátás
Nappali ellátást biztosító intézmény. Az ellátást igénybevevők számára szociális, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító közösségi szolgáltatást szervez.
Általános
A nappali ellátás elsősorban a saját otthonukban élő, tizennyolcadik életévüket betöltött, egészségügyi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek részére nyújtott szolgáltatás.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Koncz Edina
Az Idősek Klubja a szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására még részben képes időskorúak, napközbeni ellátást biztosítja, ami kiterjed az orvosi ellátásra, étkeztetésre és a szabadidő kulturált, tartalmas eltöltésére, valamint sokoldalú fizikai és mentálhigiénés ellátások igénybevételének lehetőségére. Az ellátás célja az idősember társas kapcsolatainak kialakítása, a hiányos családi gondoskodás pótlása, az egyedülléttel járó káros hatások megszüntetése, valamint az egészségi és higiénés viszonyainak javítása. Fizikai segítségnyújtás során az idős ember testi, környezeti higiénéjének javítására, megóvására törekszünk.
A klub szolgáltatásai:
 • egyszeri meleg élelem biztosítása,
 • szabadidős programok szervezése,
 • szükség szerint egészségügyi ellátás megszervezése, a szakellátáshoz való hozzájutás segítése,
 • hivatalos ügyek intézésének segítése,
 • életvitelre vonatkozó tanácsadás, életvezetés segítése,
 • speciális önszerveződő csoportok támogatása, működésének, szervezésének segítése,
 • szabadidős programok szervezése sajtótermékek, könyvek, kártya,
  társasjátékok, tömegkommunikációs eszközök biztosítása, rendezvények szervezése,
 • az egészségügyi ellátás körébe felvilágosító előadások szervezése,
  tanácsadás az egészséges életmódról, mentális gondozás,
 • vallásgyakorlás biztosítása.
A Klub a vonatkozó jogszabályban előírt tárgyi, építészeti feltételekkel – közösségi együttlétre, pihenésre, személyi tisztálkodásra, személyes ruházat tisztítására, az étel melegítésére, tálalására és elfogyasztására szolgáló helyiségekkel - rendelkezik. A jogszabály lehetőséget biztosít arra, hogy integrált szervezeti intézményben a különböző ellátási formák meghatározott helyiségeket közösen használjanak, így az étkezőt, társalgót, befejező-tálaló konyhát, mosókonyhát az idősek otthonában lakókkal együtt veszik igénybe.

Részleteit

Település Vásárosnamény
Utca / házszám Bartók Béla utca 20a
Telefonszám +3645570217
Telefonszám +3645570216
E-Mail koncz.edina@vasarosnameny.hu

Hely

Szabolcs-Szatmár-Bereg (megye), Magyarország
Vásárosnamény Bartók Béla utca 20a, 4800

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez