lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja Vasmegyer

Idős klub (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez
Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja Vasmegyer

Leírás

Nappali ellátást nyújtó intézmény a saját otthonukban élők részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra.
Az intézmény története:
Az Intézmény 2003. június 13-án mint Idősek Otthona kezdte meg a működését. Ekkor 19 lakónak nyújtott elhelyezést, elsősorban Vasmegyerről és a környező településekről. Nem csak mint hiánypótló ellátási forma, de mint munkahelyteremtő beruházás is jelentős esemény volt a település életében az Otthon megnyitása. 2005. február 1-től alakult át az Intézmény Szociális Szolgáltató Központtá, és bővült a bentlakásos otthon még öt szociális ellátással. A Központ a település valamennyi lakosa számára elérhetővé teszi a törvényben előírt alapszolgáltatásokat: az étkeztetést, a házi segítségnyújtást, a napközi klubot, a családsegítést és a gyermekjóléti szolgáltatást. A településen jelenleg is több mint 150 igénylő, illetve rászoruló veszi igénybe a Központ valamelyik szolgáltatását, és kap így segítséget a mindennapjai során.
Az intézmény működésének tárgyi feltételei:
A Szociális Szolgáltató Központ jelenleg 2 telephelyen nyújt szolgáltatásokat a településen élők számára. A Gyermekjóléti Szolgálat külön épületben a Kossuth út 66. szám alatt kapott helyet, ahol a szolgálat által szervezett különböző programok lebonyolítására is lehetőség van.
A további szolgáltatások, így az idősek bentlakásos otthona, a napközi klub, az étkeztetés, a házi segítségnyújtás valamint a családsegítés a központi telephelyen, a Kossuth út 104. szám alatt található épületben érhető el.
A telephely jelenlegi alakját 2003-ban nyerte el. A korábbi napközi klub épületét ekkor bővítették ki egy új épületrésszel, amely ma a bentlakásos otthonnak ad helyet.
A megnyitástól eltel időszakban a dolgozók szorgalmának és elhivatottságának köszönhetően az épület folyamatosan szépül, és válik egyre otthonosabbá, kényelmesebbé. A berendezések fejlesztésére, a különböző szórakoztató eszközök beszerzésére, parkosításra elsősorban az évente megrendezett jótékonysági bál bevételéből van lehetőség.
Az intézmény szolgáltatásai:
Alapszolgáltatások:
 • Étkeztetés
 • Idősek nappali ellátása 25 férőhelyes Idősek Klubjának működtetésével
 • Házi segítségnyújtás
 • Családsegítés
 • Gyermekjóléti Szolgálat működtetése
Szakosított ellátás:
Idősek gondozása, ápolása, 19 férőhelyes idősek otthonában
Helyszín
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Vasmegyer
Elhelyezés / férőhely
25 fő
Általános
A nappali ellátást nyújtó klubban a saját otthonukban élő, szociális és mentális támogatásra szoruló önmaguk ellátására csak részben képes személyek nappali tartózkodását, étkeztetését, társas kapcsolataik, higiéniai szükségleteik kielégítését biztosítja.
Az idősek klubja a 18. életévüket betöltött, egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek részére biztosít lehetőséget:
 • napközbeni tartózkodásra,
 • társas kapcsolatok gyakorlására,
 • alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére
 • továbbá igény szerint megszervezi az ellátottak napközbeni étkeztetését
További szolgáltatások:
 • szabadidős programok / kirándulások, színház-látogatás, névnapok ünneplése, stb. / szervezése,
 • szükség szerint egészségügyi alapellátáshoz, szakellátáshoz való hozzájutás segítése,
 • hivatalos ügyintézésben segítségnyújtás,
 • életviteli tanácsadás

Részleteit

Település Vasmegyer
Utca / házszám Kossuth utca 104
Telefonszám +3642259711
Telefonszám ---
E-Mail ---
Web ---

Hely

Szabolcs-Szatmár-Bereg (megye), Magyarország
Vasmegyer Kossuth utca 104, 4502

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez