lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Szociális Gondozási Központ Idősek Klubja Jászfényszaru

Idős klub (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez
Szociális Gondozási Központ Idősek Klubja Jászfényszaru

Leírás

Jászfényszarun 1987 óta a Gondozási Központ fogja össze a személyes gondoskodást nyújtó ellátások formáit.
Az ember élete során két életszakaszában feltétlenül mások segítségét igényli, csecsemő és gyermekkorban a szülők gondoskodására, időskorban pedig hozzátartozókra vagy hiányukban a társadalmat alkotó embertársaik támogatására szorulnak.
Az öregedéssel szükségszerűen bekövetkező változások, mint biológiai /szervi változások, teljesítménycsökkenés, fáradékonyság/, mint szociális változások /nyugdíjba vonulás, jövedelemcsökkenés, társas kapcsolat hiánya és ezek veszélyei/ felhívják a figyelmet arra, hogy az idős emberekről gondoskodni kell.
Az időskorú népesség aránya hazánkban, így Jászfényszarun is folyamatosan nő. Természetes folyamat ez, hogy az életkor emelkedésével szaporodnak az idősek problémái, melyek megoldást várnak, sok esetben társadalmi támogatást igényelnek. A társadalomban zajló változások negatív hatásai alapvetően érintik az idős korosztályt.
A szociális törvény meghatározza az önkormányzatok feladatait a gondoskodás és gondozás formáit, tartalmi elvárásait.
Jászfényszarun 1987 óta a Gondozási Központ fogja össze a személyes gondoskodást nyújtó ellátások formáit. A meglévő gondozási rendszer egymással összefüggő működési egységet képez, mely fokozataiban és szolgáltatásaiban alkalmazkodik az életkor és a betegségek okozta követelményekhez. A jelenlegi ellátások megteremtik annak a lehetőségét, hogy az idős emberek minél hosszabb ideig maradjanak az otthonukban, megszokott környezetükben.
Helyszín
Jász-Nagykun-Szolnok megye,Jászfényszaru
Elhelyezés / férőhely
15 fő
Étkezés / ellátás
Nappali ellátást biztosító intézmény. Az ellátást igénybevevők számára szociális, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító közösségi szolgáltatást szervez.
Általános
Az ellátási forma keretében működő idősek klubjai elsősorban az idősebb korosztályhoz tartozók részére biztosítanak a nappali órákban hasznos időtöltést, társas programokat, kézműves foglalkozásokat, kulturális programokon való részvételt, étkezést.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Kiss Jánosné
Jászfényszaru lakosainak közel egynegyede időskorú. A Gondozási Központ az alábbi személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat biztosítja: étkeztetés, házi segítségnyújtás, Idősek Klubja, szociális információs szolgáltatás, családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás. Átmeneti elhelyezést biztosító ellátásként működik településünkön az Időskorúak Gondozóháza, mely határozott időtartamra teljes ellátást biztosít 15 fő számára. Napi rendszerességgel kb. 120 idős emberrel találkozunk, ennyinek biztosítunk valamilyen ellátást.
A szolgáltatásokat igénylők átlagéletkora magas, a segítséget várók leggyakoribb oka az idős koron kívül a betegség, az egyedül maradás, az alacsony jövedelmi viszonyok, csonka család, hozzátartozók nem léte, ill. távolléte. A gondozásnál legfontosabb szempont, hogy csak annyit segítsünk, amennyi segítségre feltétlen szükség van, vagyis próbáljuk időseinket minél további ideig önellátónak tudni. Ez mindannyiunk érdeke, az embereknek nem jó kiszolgáltatott helyzetbe kerülni, addig jó, amíg önállóan el tudják magukat látni illetve kevés segítséget kell igénybe venni.
A gondozónői feladatokat szakképzett gondozónői gárda látja el. A munkakörhöz kötött szakképzettségi követelményeket törvény írja elő.
 • szabadidős programok / kirándulások, színház-látogatás, névnapok ünneplése, stb. / szervezése,
 • szükség szerint egészségügyi alapellátáshoz, szakellátáshoz való hozzájutás segítése,
 • hivatalos ügyintézésben segítségnyújtás,
 • életviteli tanácsadás

Részleteit

Település Jászfényszaru
Utca / házszám Bajcsy Zsilinszky út 9
Telefonszám +3657422148
Telefonszám ---
E-Mail gondozasi.kozpont@pr.hu
Web ---

Hely

Jász Nagykun Szolnok (megye), Magyarország
Jászfényszaru Bajcsy Zsilinszky út 9, 5126

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez