lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Szociális Alapellátó Intézmény I számú Idősek Klubja Tata

Idős klub (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez
Szociális Alapellátó Intézmény I számú Idősek Klubja Tata

Leírás

Az ellátást igénybevevők számára szociális, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító közösségi szolgáltatást szervez.
A szolgáltatás célja: A nappali ellátást nyújtó intézmény elsősorban a saját otthonukban élők részére biztosít lehetőséget a napközbeni tartózkodásra, étkezésre, társas kapcsolatokra, valamint az alapvető higiéniai szükségletek kielégítésére.
A szolgáltatás feladata: Az idősek klubja a szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes 18. életévüket betöltött személyek napközbeni gondozását látja el. Feladata, hogy az ellátást igénybevevőknek szociális, mentális, egészségi állapotuknak megfelelő napi életritmus biztosítsa. A helyi igényeknek megfelelően közösségi programokat szervezzen, és helyet adjon önszerveződő csoportoknak, programoknak. A klubszolgáltatás nyitott, az ellátottak köre és a lakosság egyaránt elérheti. Nők és férfiak egyaránt lehetnek klubtagok.
A feladatellátás szakmai tartalma: A klubok működése lehetőséget biztosít az önmaguk ellátására részben képes idős emberek számára, hogy közösségbe menjenek. Társas kapcsolatok építsenek. Közös programokon vegyenek rész. Fenntartsák érdeklődésüket az őket körülvevő világ iránt. Megőrizzék szellemi frissességüket. Az öregedés káros hatásait a közösség erejével ellensúlyozzák.
A klubtagok számára biztosítjuk a közös együttlétben a hasznos időeltöltést. A személyi tisztálkodást, a személyes ruházat tisztítását, igény szerint kedvezményes áron ebédet biztosítunk. Szabadidős programokat szervezünk. Megszervezzük az egészségügyi alap- és szak ellátáshoz jutást. Segítünk a hivatalos ügyek intézésében. Életviteli és életvezetési tanácsadást nyújtunk igény szerint.
A szakmai tevékenység éves foglalkoztatási terv szerint történik. A klubtagok egészségi állapotuk és szándékaik szerint vesznek részt a foglalkoztatási tervben megfogalmazott tevékenységekben.
A klubtagok egyéni gondozási tervében megfogalmazottak szerint történik a velük való foglalkozás. Az egyéni gondozási tervet az igénybevételt követő 30 napon belül el kell készíteni. A klubban dolgozó gondozónő látogatási és eseménynaplót vezet.
Helyszín
Komárom-Esztergom megye, Tata
Általános
Nappali ellátást biztosító intézmény. Az ellátást igénybevevők számára szociális, egészségi és mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító közösségi szolgáltatást szervez.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Székely Csaba intézményvezető
Gondozási tevékenységek:
Igény szerint meleg étel biztosítunk, szabadidős programokat szervezünk, egészségügyi alapellátást szervezünk (heti egy alkalommal orvos rendel a klubban), gyógytornáztatunk, segítséget nyújtunk a megfelelő eü. szakellátásokhoz jutásban, közreműködünk hivatalos ügyek intézésében, életviteli tanácsadást nyújtunk, segítünk mentális problémák megoldásában.
A szabadidős programok keretében: sajtótermékek , újságok, könyvek, társasjáték biztosítása, televízió, videó, rádió hozzáférés, kézimunkázás lehetőségét biztosítjuk.
A szervezett programok keretében író-olvasó találkozó, kötetlen beszélgetés meghívott vendégekkel (jogász,orvos, rendőr,pszichológus), kirándulások, séták, múzeumok, tárlatok látogatása, kertgondozás, táncos rendezvények, ünnepek (farsang, karácsony...) valósulnak meg. Közösségformáló együttlétek, aktuális témákról beszélgetés a heti programok része.
Az egészségügyi ellátás keretében: felvilágosító előadásokat szervezünk, tanácsadás, gyógytorna, mentális segítségnyújtás, egyéni gondozás (meghallgatás, egyéni beszélgetés, tanácsadás, életviteli tanácsok) valósul meg.
Szociális információkat nyújtunk és segítünk az ügyintézésekben. Adományokat fogadunk és adunk (alkalomszerűen).
Az ellátás igénybevételének módja: A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére, indítványára történik.
Az írásbeli dokumentáció elkészítésével, illetve a megállapodás megkötésével megkezdődik a klubtagság.

Részleteit

Település Tata
Utca / házszám Kocsi utca 13
Telefonszám +36306910054
Telefonszám ---
E-Mail ---

Hely

Komárom-Esztergom (megye), Magyarország
Tata Kocsi utca 13, 2890

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez