lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Városi Református Egyházközség Sóstói Szivárvány Idősek Otthona Nyíregyháza

Egyházi otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Az intézmény egyházi hátteréből adódóan kiemelkedő szerepe van a lelki gondozásnak.
A Nyíregyháza – Városi Református Egyházközség Sóstói Szivárvány Idősek Otthona Nyíregyháza legnagyobb ellátotti létszámmal működő integrált intézménye.
Az intézmény fenntartója:
Nyíregyháza – Városi Református Egyházközség
Szociális alap- és szakosított ellátást nyújtunk, összesen 380 férőhelyen.
Két telephelyen működünk: 4431 Sóstófürdő, Tölgyes u. 11. (központ) és Nyíregyháza, Etel-köz 11-13.
Az 1 és 2 személyes apartman szobákat, valamint a 2 – 3 férőhelyes lakószobákat az 5 lépcsőházon kívül 13 személy szállítására alkalmas lifttel lehet megközelíteni. A sóstói Tölgyes erdő, a Múzeumfalu és a lakópark között zöldövezetben (Nyíregyháza város üdülőövezete) elterülő otthon ideális környezet az idős emberek számára.
Működési területe: Szociális alapszolgáltatás esetében: a Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás települései.
Szociális szakellátás területén: Nyíregyháza város és Nyírpazony község közigazgatási területe.
A Sóstói Szivárvány Idősek Otthona 380 fő rászoruló számára biztosít személyre szabott ellátást. A 380 férőhely megoszlása a következőképpen alakul:
30 férőhely. Fogyatékos személyek otthona
30 férőhely Időskorúak gondozóháza,
33 férőhely. Pszichiátriai betegek otthona,
30 férőhely. Demens betegek bentlakásos elhelyezése,
232 férőhely Idősek bentlakást nyújtó elhelyezése, melyből 50 fő Etel-köz
5 férőhely Idősek nappali ellátása,
20 férőhely Demens betegek nappali ellátása
Az intézmény egyházi hátteréből adódóan kiemelkedő szerepe van a lelki gondozásnak. Az otthon rendezvénytermében rendszeres református istentiszteletet tart az intézmény lelkipásztora, ahol a lakók és a hozzátartozók, valamint a munkatársak is részt vehetnek. Ellátottaink egyéni beszélgetést kérhetnek a lelkésztől, illetve részt vehetnek az ellátotti bibliakör foglalkozásain. Dolgozóink részére heti rendszerességgel dolgozói bibliakört szerveztünk, ahol a részvétel természetesen önkéntes.
A nem református vallású lakóink számára rendszeres időközönként a Kápolnában van lehetőség, vallásuk gyakorlására.
Minden erőnkkel támogatjuk a még meglevő családi kapcsolatok fenntartását, mivel kiemelkedő és pótolhatatlan jelentőséggel bírnak ezen kötelékek. Félévente hozzátartozói fórumot szervezünk.
Helyszín
Ellátási területe: Nyíregyháza város és Nyírpazony község közigazgatási területéről fogadjuk a jelentkezőket.
Étkezés / ellátás
teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van.
Általános
A Nyíregyháza–Városi Református Egyházközség Sóstói Szivárvány Idősek Otthona Nyíregyháza város legnagyobb ellátotti létszámmal működő integrált intézménye. Az intézmény szociális alap- és szakosított ellátást nyújt, összesen 380 férőhelyen.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Intézményvezető: Dr. Kovács-Szilágyi Eszter
Az intézmény épületének sajátosságai:
 • Teljesen akadálymentesített környezetben, a törvényi előírásoknak minden szempontból
 • megfelelő kialakítású az intézmény.
 • Részlegeinken háromágyas, kétágyas illetve házastársak részére kialakított szobák várják az ellátást igénybe vevőket. A második emeleti pavilonban egyágyas elhelyezésre lettek apartmanok kialakítva.
 • A lakószobák tágasak, természetes fénnyel is megvilágítottak, a bútorzat új, kényelmes és praktikus. Két lakószobához tartozik egy WC és egy zuhanyzó, kézmosóval, kis pipere polcokkal. A szobákban és a WC-ben, nővérhívó készülék segíti a lakók biztonságát, kényelmét.
 • A mellékhelyiségek kapaszkodókkal és nővérhívóval ellátottak.
 • A hosszú korláttal ellátott folyosó szélessége lehetővé teszi a mozgásukban korlátozottak zavartalan egymás melletti közlekedését.
 • A családiasan berendezett társalgó közösségi együttlétre biztosít lehetőséget a foglalkozások, beszélgetések, a tévézés és az ünneplés helyszíne.
 • A lakóknak lehetősége van a gyönyörűen parkosított, erdőszéli kertben a szabad levegőn tartózkodásra, rendszeres sétára is.
Az ellátottak jogainak gyakorlásához az ellátott jogi képviselő, illetve az érdekképviseleti fórum nyújt segítséget.
Intézményünkben rendszeresen képzéseket szervezünk! Akkreditált külső és belső képzések, szakmai napok havi szinten kerülnek megrendezésre.
A gondozási szükséglet emelkedésével 2014-től szakápolási engedéllyel rendelkezünk.
 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel

 • Demens/Alzheimeres betegápolás
 • Parkinson-kóros betegápolás
 • Magas vérnyomásos betegápolás
 • Diabéteszes betegápolás
 • Mozgásszervi betegápolás
 • Intenzív ápolás
 • 24 órás ügyelet
 • szalmafonó szakkör működik
 • Kozmetikus is biztosítva van.

Részleteit

Település Nyíregyháza Sóstófürdő
Utca / házszám Tölgyes utca 11
Telefonszám +3642479777
Telefonszám ---
E-Mail nyhszivarvany@gmail.com

Hely

Szabolcs-Szatmár-Bereg (megye), Magyarország
Nyíregyháza-Sóstófürdő Tölgyes utca 11, 4431

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez