lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Városi Református Egyházközség Sóstói Szivárvány Idősek Otthona Nyíregyháza

Egyházi otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

Etel közi telephelyi intézményünk 50 fő időskorú ellátott gondozását biztosítja.
„Szolgáljatok az Úrnak örömmel, vigadozva járuljatok színe elé........Mert jó az Úr, örökké tart szeretete." (Zsoltárok 100.)
A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség, a Sóstói Szivárvány Idősek Otthonának mint integrált intézménynek 2011. október 1.-jétől a fenntartója, melynek keretében biztosítja a fogyatékos személyek, a pszichiátriai betegek, a súlyos demens ellátottak, időskorúak teljes körű ápolását gondozását, valamint az intézményi ellátást meghatározott időre igénybe vevő átmeneti elhelyezésen lévő ellátottak teljes körű ápolását, gondozását.
Intézményünk a 4431 Nyíregyháza-Sóstófürdő, Tölgyes u. 11. szám alatt található székhely intézményben, valamint a 4400 Nyíregyháza, Etel-köz 11-13. szám alatt található telephelyi intézményében biztosítja az ellátást.
Etel közi telephelyi intézményünk 50 fő időskorú ellátott gondozását biztosítja.
Célunk az, hogy a magukra maradt, önmagukról fizikailag gondoskodni nem tudó idős emberek méltó körülmények között élhessenek életük hátralévő napjaiban. Biztosítsuk számukra — esetleg család hiányában — a testi-lelki egészséghez, jóléthez szükséges körülményeket.
Helyszín
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.Nyíregyháza
Elhelyezés / férőhely
1,3,4 ágyas szobákban
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend
Általános
Etel közi telephelyi intézményünk 50 fő időskorú ellátott gondozását biztosítja.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Az intézmény vezetője: Pappné dr. Papp Nikoletta Az intézmény vezetőápolója: Barati Márta
Kik vehetik igénybe az ellátást?
Az idősek otthonában a napi 4 órát meghaladó gondozási szükséglettel rendelkező, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igénylő, a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött személy látható el, valamint az a 18. életévét betöltött, betegsége vagy fogyatékossága miatt önmagáról gondoskodni nem képes, gondozási szükséglettel rendelkező személy is ellátható, akinek ellátása más típusú, ápolást-gondozást nyújtó intézményben nem biztosítható.
Ellátási területünk: Nyíregyháza, Nyírpazony közigazgatási területe
A beköltözés feltétele a napi 4 órát meghaladó, vagy a külön jogszabályban meghatározott (36/2007. (XII. 22.) SZMM rendelet) gondozási szükségletet megalapozó egyéb körülmények megléte.
Otthonunk tehát, az idős korukra ellátásra szoruló személyek bentlakásos ellátását biztosító intézmény, ahol bibliai elvek szerint gondoskodunk az idősekről. Célunk nem csupán a fizikai szükségletek kielégítése, ápolási, egészségügyi feladatok ellátása, hanem nagy hangsúlyt fektetünk az idősek lelki, szellemi gondozására is.
Az intézmény bentlakásos jelleggel működik. A szobák bútorozottak, de igény szerint — a lehetőségekhez mérten — saját bútor elhelyezésére is van lehetőség. A gondozottak számára négy egy ágyas, nyolc háromágyas és hat négyágyas szoba áll a rendelkezésre. Intézményünk akadálymentesített. Minden lakószobában nővérhívó áll ellátottaink rendelkezésére.
Kettő műszakban, folyamatos ellátást biztosítva, szakképzett ápolónők gondoskodnak az ápolási, gondozási teendők elvégzéséről.
Napi háromszori étkezést(melyből egy alkalom főtt étel) biztosítunk, szakképzett konyhai dolgozók által. Járóképes lakók az ebédlőben étkeznek. A fekvőbetegek részére a gondozónők a szobába viszik az ételt. Ha az ellátást igénybe vevő egészségi állapota indokolja, részére - orvosi javaslatra - az orvos előírásainak megfelelő étkezési lehetőséget (pl. diéta, gyakoribb étkezés) biztosítunk. Az Idősek Otthonában és azon kívül a szeszes ital fogyasztása nem ajánlott.
A gondozottak rendszeres háziorvosi és hetente urológus- és pszichiáter szakorvosi ellátásban részesülnek. A megfelelő szakellátás biztosítása érdekében pszichiáter szakorvosunk heti 8 órát tölt az intézményben.
Az Otthonban mosoda üzemel, mely az ellátottak ruházatának, az intézmény textíliáinak és a gondozónők munkaruházatának mosását, javítását végzi szükség szerint. Az ellátást igénybe vevők az intézményben nagyobb részt a saját ruhájukat viselik.
Az intézmény gondoskodik az ellátást igénybe vevő mentális gondozásáról, egészségügyi ellátásáról, gyógyszereinek beszerzéséről.
Személyre szabott, egyéni beszélgetést, vagy csoportos foglalkozásokat szervezünk. Csoportfoglalkozást, egyéni foglalkoztatást a mentálhigiénés ellátás biztosítja.
A szabad vallásgyakorlás intézményünkben biztosított. Minden reggel áhítattal indul a nap. Hetente három alkalommal lelkész látogat az Otthonba és tart istentiszteletet. A római katolikus, a görög katolikus és evangélikus vallás is képviselve van az intézményünkben.
Fizikai állapottól függően a gondozottak részt vehetnek a fenntartó által szervezett kulturális programokon. Rendszeresek a közös ünnepségek: farsang, március 15.-e, húsvét, anyák napja, idősek napja, mikulás, karácsony, újév stb. Ezeken az alkalmakon számos alkalommal sok örömet jelent a helyi kis óvodások és iskolások kedves vidám műsora.
Szeretnénk és mindinkább törekszünk arra, hogy intézményünk a krisztusi szeretet bemutatása lehessen mindenki számára.
„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz ő benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen." (Jan.3,16)

Részleteit

Település Nyíregyháza Sóstófürdő
Utca / házszám Etel köz 11
Telefonszám +3642444122
Telefonszám +3642443857
E-Mail etelkoz@sostoiszivarvany.hu

Hely

Szabolcs-Szatmár-Bereg (megye), Magyarország
Nyíregyháza Etel köz 11, 4400

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez