Idősek otthona létesítése!

Új üzleti modell idősotthon nyitására befektetők részére.

500 millió forinttól kínálunk befektetéseket gyors és garantál megtérüléssel szakmai segítségnyújtással.

Ajánlatokat kérhetnek a következő elérhetőségeken:

Berecz István: +36 30 613 0051

Email: istvan.berecz@carehomenet.com

https://carehomenet.com/hu

Emelt szintű Idősek Otthona Közvetítés
Berecz István +36306130051 E-mail: istvan.berecz@carehomenet.com
lepicol 2

Evangélikus Szeretetotthon Tótkomlós

Egyházi otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

A szeretetotthon ellátásai elsősorban a fizikai, az egészségügyi, a mentálhigiénés és a lelki gondozás területein nyilvánulnak meg.
A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.
Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.
Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, de tartós kórházi kezelésre nem szorulnak.
A városban az évszázados múltra visszatekintő evangélikus egyházközség, 1993 őszén az akkori lelkészével és presbitériumával úgy gondolta, hogy mivel a fiatalok egyre nagyobb számban vándorolnak el a városból, egyre nagyobb több lesz a magukra maradt idősek száma is, így szükség van egy idősek ápolására-gondozására szakosodott intézmény létrehozására. A szeretetotthon célja tehát, hogy evangélikus egyházi intézményhez méltóan, az Egyház Urának, Jézus Krisztusnak szeretetparancsát követve, a naponkénti gondoskodás magas szintű megvalósításán keresztül, Isten szeretetének közvetítőiként élni, és szolgálni a rászoruló idős embertársaink között. Gondolatukat tett követte és 1994 április 24-én megtörtént az alapkő letétel. Az építkezés lassan folyt és az első lakók 1998 januárjában foglalták el lakhelyüket, ekkor még mindössze 4-en. Az intézmény az Evangélikus Egyház Diakóniai Intézményeire vonatkozó egyházi törvények, valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásról szóló, többször módosított 1993. évi III. tv. és a végrehajtásról kiadott 1/2000. (1.7) Sz.Cs.M. rendelet előírásainak figyelembe vételével végzi munkáját.
Helyszín
Tótkomlós város Magyarország déli területén fekszik, Békés megyében.
Elhelyezés / férőhely
50 fő elhelyezésére van engedélyünk, mellyel maximálisan élni is kívánunk. A szobák többsége két ágyas.
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend
Általános
Az intézmény lakókat az ország egész területéről, de elsősorban Tótkomlós és vonzáskörzetéből fogad, etnikai és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül. Az intézményi elhelyezést egy kérelemmel kell indítani mellyel egyúttal regisztrálási szándékát is kifejezi a leendő lakó és felkerül a várólistára. Ezt követi a segítségünkkel kitöltött ORSZI kérelem benyújtása, mely a négy óra „ápolási szükséglet" megállapításához elengedhetetlen. Az elhalálozás esetén felszabadult helyet az időrendi sorrendben következő jelentkezőnek ajánljuk fel. Az kapcsolat felvétel után két alkalommal előgondozást végzünk a jelentkező otthonában az intézménybe költözés előtt.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Lopuch Pálné Lipták Gabriella
megbízott intézményvezető: Szpisák Attila
Maga az épület téglalap alakú, mely egy hangulatos zárt udvart ölel magába, nagy világos terek, folyosók és szobák jellemzik. 33 szobában élnek a lakók, illetve van egy betegszobánk is a gyengélkedő lakók részére. A szobák többsége két ágyas, ahol a lakók az intézmény által biztosított bútorzatot használják, de van néhány egy személyes szoba is, ahol helyenként saját bútoraikkal rendezték be a szobát a lakók. Ezek a szobák méretükben, felszereltségükben és minőségükben a törvényben előírtaknak megfelelnek. Minden szobához tartozik komplett vizes blokk, sőt 4 szoba kivételével minden szobának van egy kis erkélye is. Ezen kívül számos közösségi helységgel is rendelkezünk társalgók, foglalkoztató, tea konyha és imaterem formájában.
A szeretetotthon ellátásai elsősorban a fizikai, az egészségügyi, a mentálhigiénés és a lelki gondozás területein nyilvánulnak meg a következő módon.
A fizikai ellátás a lakószoba, ill. tágabb lakókörnyezet rendjének, tisztaságának biztosításában, valamint a tisztálkodás és a személyes higiéné figyelemmel kísérésében, szükség esetén segítségben ill. annak elvégzésében nyilvánul meg. Továbbá biztosítjuk az egészséges és kulturált étkezés lehetőségét, és a lakók saját ruházatának tisztítását, javítását, számontartását és esetleges cseréjét, pótlását.
Az egészségügyi ellátás keretein belül biztosítjuk, az egészség megőrzés feltételeit, egészségi állapot folyamatos ellenőrzését, ápolást a lakók állapotának megfelelően, a házi orvossal való szoros együtt működést, a gyógyszerek, segédeszközök beszerzését és alkalmazását, kórházi szakorvosi ellátás megszervezését.
A mentálhigiénés ellátás keretein belül személyre szóló odafigyeléssel, a lakók korábbi éltének ismeretében egyéni bánásmóddal, életvezetés segítésével, kapcsolattartás elősegítésével, elszigetelődés megakadályozásával, szabadidő hasznos és szórakoztató eltöltésével, lakók egymás közti kapcsolatainak ápolásával igyekszünk kiegyensúlyozott és harmonikus légkört teremteni.
Egyházi intézményről lévén szó természetesen hozzátartozik életünkhöz az imádságos háttér. Szerdánként áhítatot, vasárnapokon és ünnepnapokon pedig istentiszteletet tartunk. Ezeken túl személyes lelki beszélgetésekre, közös éneklésekre, imádságokra is hívjuk és várjuk a lakókat. Megkülönböztetett figyelmet fordítunk a nap bármely szakában, a dolgozók és a lelkész segítségével, haldokló testvéreink végső úton való kísérésére.A mentális és a lelki gondozást egyaránt, hozzáértő, végzettséggel rendelkező szakemberek végzik. A szellemi leépülés, időskori demencia lassítása érdekében a mindennapos cselekvések gyakorlását, az emlékek felidézését szorgalmazzuk, kombinálva ezeket memória fejlesztő játékokkal kis csoportokban. Sok esetben a saját otthonból való elkerülés traumájának feldolgozása a legnagyobb feladat. Ezt a lelki beszélgetéseken túl a hozzátartozókkal, barátokkal való szoros kapcsolattartással és az aktív intézményi életbe való bevonással ellensúlyozzuk. A csoportos és egyéni foglalkozások, zenehallgatás, torna, gyógymasszázs, kirándulások, kerti munka, kézműves foglalkozások, kulturális és nemzetiségi programok látogatása mind azt a célt szolgálják, hogy a lakó jól érezze magát intézményünkben. Néhány lakónk szlovák nemzetiségi kötődésű, szívesen használják a nyelvet egymás között és szívesen látogatnak nemzetiségi programokat városunkban, melyhez minden támogatást megadunk.Helyi adottságaink miatt lehetősége nyílik a lakóknak arra, hogy a gyógyfürdő és a reumatológiai kezelések széles skáláját vegyék igényben. Ezentúl a város összes rendezvényén képviseltetjük magunkat, mint látogatók, de az otthon lakói által készített kézműves termékekből is készült már városi kiállítás. A heti rendszerességgel megrendezett kirakodó vásárt is előszeretettel látogatják. Lehetőség szerint egy napos kirándulásokat szervezünk számunkra, mely mindig nagy sikert arat. Ezen túl nyitottak vagyunk minden megvalósítható alternatív, akár általuk javasolt programra és igyekszünk azokat megvalósítani. 

Részleteit

Település Tótkomlós
Utca / házszám Fő utca 43
Telefonszám +3668462644
Telefonszám ---
E-Mail tkotthon@lutheran.hu
gabi.lopuch@lutheran.hu
Alkategóriák ---
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.
 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez

Eladó idősek otthona!

Keresünk és kínálunk

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket kínálunk az ország több pontján. Az intézményeket csak megkeresésre tudjuk bemutatni!

A nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot!

Berecz István: +36 30 613 0051

Email: istvan.berecz@carehomenet.com

https://carehomenet.com/hu

Ambrosia Haus Nyugdíjas Apartmanház

ÚJ ÜZLETI MODELL IDŐSOTTHON NYITÁSÁRA!

BEFEKTETŐKNEK 500M HUF-tól Gyors megtérüléssel.

Diszkrét ajánlatok bővebben:

Berecz István

+36306130051

istvan.berecz@carehomenet.com