lepicol 2
Beruházást tervez az idősellátás szektorban? Ismeretlen a terület? Megalapozottan szeretne dönteni? Beruházás döntés-előkészítő tanulmány, üzleti terv.

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

Képernyőfotó 2019 05 27 8.33.03

Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Ápoló Gondozó Otthon Tiborszállás

Önkormányzati otthon (Magyarország)Hozzáadás a kedvencekhez

Leírás

100 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Az ország egész területéről fogadjuk az idős embereket.
Tiborszállás község a megye délkeleti részén a román határ közelében helyezkedik el. Az intézmény a község külterületén, a megyeszékhelytől 70 km-re, Nyírbátor és Mátészalka városoktól egyaránt 20 km-re található. Vasútvonalon jól megközelíthető.
Az otthonban 4 különálló épületben történik az időskorúak ellátása, lakóépületenként más és más ellátási formát biztosítva az ott élők számára. A főépület 1929-ben épült, gróf Károlyi Gyula családi kastélyaként. Az államosítást követően erdőgazdasági kezelésbe került, 1985-től működik időskorúak szociális otthonaként.
A családmodell-szerű gondozás során megpróbálják a valódi családot pótolni, és nagy súlyt fektetnek a meglévő családi kapcsolatok fenntartására, ápolására.
A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent. 100 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Az ország egész területéről, az általános jogszabályi előírásoknak megfelelően fogadjuk az idős embereket. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.
Az otthonban működik egy úgynevezett egészségügyi csoport, melynek feladata, hogy tagjai biztosítják az orvosi szakorvosi ellátást, ápolást, és gondozást, valamint a szükséges gyógyszerekkel és gyógyászati segédeszközökkel történő ellátást. Feladatához tartozik a gondozottak fogadása, áthelyezése, a gondozás megszüntetésének előkészítése, valamint a gondozottak rendeletben, jogszabályokban és házirendben meghatározott teljes körű ellátása.
A mentálhigiénés csoport feladata a gondozottak interperszonális kapcsolatrendszerének alakítása, pszichés gondozás, foglalkoztatások, módszertani feladatok végzése. Mindezek mellett a ők látják el a lakók érdekvédelmének biztosítását, a betegek kórházi látogatásának megszervezését, halálozás esetén a végtisztesség feladatainak ellátását, hagyatéki eljárás előkészítését.
A főépülettől mintegy 100 m távolságra helyezkedik el különálló egységként a másik három lakóépület, ugyancsak szép, falusi portára emlékeztető környezetben (gémeskút, galambdúc, szőlőlugas, gyümölcsös-, zöldségeskert, stb.). Az emelt szintű ellátást nyújtó épületben 12 db 1, illetve 2 ágyas, fürdőszobás apartman áll az időskorúak rendelkezésére. Az emelt szintű részleg ugyanúgy teljes körű ápolást, gondozást, de ezen túl igény szerinti elkülönülési lehetőséget, csendet, nyugalmat is biztosít.
A harmadik lakóépület az átmeneti elhelyezést nyújtó ellátási forma biztosítására szolgál. A rendelkezésre álló 2 és 4 ágyas szobákban – előzetes egyeztetés alapján – olyan időskorúak nyernek átmenetileg elhelyezést, akiknek az ápolása, gondozása családjukban átmenetileg nem megoldható, vagy szociális otthoni elhelyezésre várakoznak és addig ellátásuk egyéb módon nem biztosítható.
Helyszín
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.Tiborszállás
Elhelyezés / férőhely
1,2,3,4 ágyas szobákban
Étkezés / ellátás
- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van
Általános
100 férőhelyes,teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon.
Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető
Sarka Béláné
 • 1,2,3,4 ágyas szobákban.
 • Demens részleg - 30 férőhely
 • Általános részleg - 40 férőhely
 • 5 fő gondozóházi részleg
 • 25 férőhelyes emelt szintű elhelyezés
 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel
Az intézménybe beköltöző, ugyanazt az életvitelt folytathatja, mint amit korábban megszokott, azzal a különbséggel, hogy itt segítünk megoldani azokat a problémákat, melyek lakhelyén élve esetleg nehézséget jelentettek. Az intézmény által nyújtott összes szolgáltatással igyekszünk lakóink maximális kényelmét szolgálni, minden igényének és szükségletének eleget tenni.
 • Demens/Alzheimeres betegápolás
 • Magas vérnyomásos betegápolás
 • Diabéteszes betegápolás
 • Mozgásszervi betegápolás
 • Intenzív ápolás
 • 24 órás ügyelet

Részleteit

Település Tiborszállás
Utca / házszám Vadaskert u 1
Telefonszám +3644554002
Telefonszám +3644554003
+36302490158
E-Mail apologondozo@t-online.hu
ago.tiborszallas@szszbmik.hu

Hely

Szabolcs-Szatmár-Bereg (megye), Magyarország
Tiborszállás Vadaskert u 1, 4353

Eladó Nyugdíjas falu projekt Debrecen

A projekt bemutatása

Magyarország lakossága, a fejlett nyugati államokhoz hasonlóan - folyamatosan öregszik, ezzel együtt egyre fontosabb szerep jut az idősgondozás különböző intézményeinek. Napjainkban a hazai idősotthonok közül a magas színvonalon működő luxus intézményekből hiány mutatkozik. Az ilyen jellegű intézményekkel könnyebben ide lehetne vonzani a nyugat-európai időseket, ahelyett hogy mi mennénk ki ellátni őket. Főleg, hogy Európában egyre gyakoribb jelenség az „időskori elvándorlás”, az emelt szintű intézményekkel Magyarország kiemelt célállomássá válhat.
A leendő intézmény saját tulajdonú területe, gyógyvízzel, geotermikus energiával rendelkező tizenhét hektáros, arborétumi környezetben, Debrecen-Bánk település szomszédságában található. A debreceni nemzetközi repülőtér (Debrecen Airport) 10 perc alatt érhető el a tervezett Nyugdíjas otthontól, ami kiváló lehetőséget teremt a fent említett nyugat-európai nyugdíjas réteg ide vonzásához. A WIZZ AIR 22. bázis repülőtereként jelenleg a hét minden napján van közvetlen repülőjárat Debrecenből London Luton, heti három járat Eindhoven, heti két járat Brüsszel- Párizs- Milano- Malmö- Tel Aviv- repülőterekre. Nemrég indult be a LUFTHANSA heti három járata Münchenbe, illetve további légitársaságokkal is vannak folyamatban tárgyalások.
A 4,5 milliárd forint összbekerülési költségű projekt 204 db 27/40/60m2-es akadálymentes, földszintes, kis konyhával felszerelt teraszos lakást tartalmazna saját 40m2-es kertrésszel, továbbá három nagy közösségi kiszolgáló egységet. Az egyik a projekthez tartozó- és már meglévő, de átalakítandó 2,5 hektáros tó partján létrehozandó főépület: étteremmel, kártyaszobával, könyvtárral, fedett- nyitott gyógyfürdővel saját minősített gyógyvízzel, gyógykezelőkkel, fitnesz részleggel. A másik egy külső vendégek számára is egész évben használható fedett- nyitott fürdőépület, a harmadik pedig egy funkcióját tekintve „kórház” jellegű épület intenzív ápolásra is alkalmas 10 felszerelt kétágyas szobával. Terveink szerint ezt a szolgáltatást évente szerződésben meghatározott napra külön térítés nélkül nyújtanánk minden közös költséget befizető lakó számára. Az épület földszintjén orvosi rendelővel (33 fős egészségügyi személyzettel), ill. különböző üzletekkel. A kb. 4,5 hektáros terület központi parkjában pedig - a jelenlegi tervek szerint – egy ökumenikus kápolna foglalna helyet. A tervezett projekt tartalmazna még nem szokványos szolgáltatásokat is: saját minibusz és golfkocsi park (a falu lakóinak szállításához), salakos teniszpálya, ingyenes WIFI, kültéri mini golfpálya, külön épületben lévő barkácsműhely, hobbi termesztő fóliasátor, csónakázási- horgászati lehetőség, saját 16m-es kilátó.

Berecz István tel:+36 30 613 0051

További intézmények befektetőknek!

Megbízóink diszkrét megbízása alapján évek óta teljes kihasználtsággal működő, azonnali bevételt garantáló intézményeket is kínálunk az ország több pontján. Ezen, nem publikusan hirdetett intézményekkel kapcsolatban kérjük, hogy a lenti e-mail címen vegye fel velünk a kapcsolatot !

Email: berecz@carehomenet.com

 • Specifikus üzleti és gazdasági információk biztosítása
 • Üzleti partnerkeresés és közvetítés
 • Cégre szabott befektetési tanácsadás
 • Üzleti kultúrához kapcsolódó tanácsadás
 • Ügyfélmenedzsment
 • Pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás
 • Kapcsolatok állami- és közigazgatási szervek felé
 • Kapcsolatok szakmai szervezetek és szövetségek felé
 • tanácsadás a szociális ellátórendszer szektoraihoz
 • magán egészségügyi részlegek kialakításának alapjai az idősellátásban
 • az idősellátásban dolgozó szakember képzésben való részvétel
 • Cégalapítási tanácsadás
 • Jogi tanácsadás és képviselet biztosítási
 • Pénzügyi szolgáltató választás tanácsadása
 • Pénzügyi és számviteli tanácsadás és szolgáltatás biztosítása
 • Cégképviselet infrastruktúrájának kiválasztása és biztosítása
 • Cégalapítás esetén HR folyamat biztosítása, menedzsment és munkavállalói szinten
 • Projektek szakmai előkészítésében és lebonyolításában tanácsadás, igény esetén komplett bonyolítás
 • minőségügyi rendszerek kidolgozásának előkészítése
 • mindenkori hatályos jogszabályok ismeretének adaptálása a létesítendő intézményhez