Oldalunkon szereplő intézmények adatai ingyenesen elérhetőek

Idősek Otthona Közvetítő Iroda felhívja a kedves látogatói figyelmét, hogy az adatok folyamatosan frissítés alatt állnak!
Ha elhelyezésben szüksége van a közreműködésünkre és segítségünkre hívja az alábbi telefonszámot: 06 (90) 982-581*

MAGÁN otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

ÖNKORMÁNYZATI / EGYHÁZI otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

[Vissza] Megtekintések száma: 5237

10526 - ZALABAKSA - KOLPING OTTHON

10526 - ZALABAKSA - KOLPING OTTHON

visszajelzés az intézményről: semleges

Tisztelt Látogatónk!

Ezúton szeretnénk megkérni Önt, hogy amennyiben ebben az otthonban kerülne sor Ön és/vagy kedves családtagjának elhelyezésére,kérjük, hogy amennyiben módjában áll az otthonnal kapcsolatos véleményét juttassa el az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Annak érdekében, hogy minél hitelesebb információval szolgálhassunk azok számára, akik az egyéni igényeiknek megfelelő legideálisabb idősek otthonát szeretnék kiválasztani! A személyes tapasztalat a leghitelesebb referencia. Segítsünk együtt a szép korosztálynak!

EGYHÁZI OTTHON: A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.

Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.

A Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felügyelete alatt álló, egyházi, intézményfenntartó szervezet. Tevékenysége és küldetése során kiemelt helyen jeleníti meg a rászorulóknak nyújtandó támogatások, szolgáltatások magas színvonalú ellátását.

Az alábbi típusú intézmények fenntartásáról gondoskodik:

 • oktatási (óvodák, általános iskolák, középfokú oktatási intézmények, kollégiumok)
 • szociális (alapszolgáltatások, idősek otthonai, támogató szolgálatok)

Az otthont a  Magyar Kolping Szövetség az intézményt 2006. március 1-től működteti.

Az otthon szolgáltatásai: házi segítségnyújtás,idősek otthona

Intézményünk 26 férőhelyen biztosít ápolást-gondozást idős emberek számára.

Az életkoruk, egészségi állapotuk vagy szociális körülményeik miatt a rászoruló idős beteg emberek számára tartós ápolást, gondozást, biztonságos otthont, szeretetteljes gondoskodást nyújt a nap 24 órájában. Az egészségügyi ellátás keretében az otthon gondoskodik az igénybe vevők állandó orvosi felügyeletéről (háziorvos, pszichiáter szakorvos és gyógytornász). Az ápolási-gondozási munka elengedhetetlen része a mentális gondozás, amelynek keretén belül a mentálhigiénés és foglalkoztató szakemberek gondoskodnak az ellátottak korának, egészségi állapotának, és képességének megfelelő programokról, a szabadidő hasznos eltöltéséről.

 • Általános adatok
 • Elhelyezés / férőhely
 • Étkezés / ellátás
 • Szolgáltatások / Programok
 • Galéria

Helyszín

Zala megye,Zalabaksa

Elhelyezés / férőhely

1,2,3,4 ágyas szobákban

Étkezés / ellátás

- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend

Általános

50 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. A megye területéről fogadjuk az idős embereket.

Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető

Gáspár Lívia

Az idősek otthona a nyugodt környezetben megannyi lehetőséget teremt a lakók számára a szeretetteljes, családias hangulatú ápolásra és gondoskodásra. 1-2-3-4 ágyas szobák állnak lakóink rendelkezésére. Az intézményben tágas, modern közösségi helyiségek találhatóak. Az épületszárnyak belső kertet, pihenőudvart fognak közre

 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel

A klubtagok az otthon életében a közös programok révén szervesen részt vesznek. Szórakoztató, kulturális és kreatív, valamint vidám hangulatú múltidéző foglalkozásokat szervezünk - farsang, aratás, Márton-nap, kukorica- és toll fosztás, diótörés, tök magozás, fumu készítés - melyeket az aktuális időszak ünnepei köré építünk.

A közös tornák, séták lehetőséget adnak a mozgásigény kielégítésére, a testi-lelki aktivitás megőrzésére. Lehetőség van a többi otthonnal közösen szervezett színházlátogatásra. Havonta csinosítja lakóinkat fodrász, igény szerint jön kozmetikus, pedikűrös.

Vallását gyakorló lakóink részt vehetnek imaórán, szentmisén és szentáldozáson, mindehhez egy csodálatos kápolna áll rendelkezésre. Több ünnepi megemlékezést szentmise keretében tartottunk (Március 15, Aug.20. – kenyérszentelés, Karácsony.) A vallási ünnepek otthonunk életében jelen vannak: vízkereszt, gyertyaszentelés, „Balázs-áldás”, hamvazkodás, Mindenszentek, halottak napja, keresztút járás.

egyéb összes otthon