Oldalunkon szereplő intézmények adatai ingyenesen elérhetőek

Idősek Otthona Közvetítő Iroda felhívja a kedves látogatói figyelmét, hogy az adatok folyamatosan frissítés alatt állnak!
Ha elhelyezésben szüksége van a közreműködésünkre és segítségünkre hívja az alábbi telefonszámot: 06 (90) 982-581*

MAGÁN otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

ÖNKORMÁNYZATI / EGYHÁZI otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

[Vissza] Megtekintések száma: 11704

10536 - DOMONY - PSZICHIÁTRIAI BETEGEK OTTHONA
 • Cím:  2182,Domony,Fő u.93
 • Ország:  Magyarország
 • Telefon:  06 28 403 364
 • email:  domszoc@invitel.hu

10536 - DOMONY - PSZICHIÁTRIAI BETEGEK OTTHONA

visszajelzés az intézményről: semleges

Tisztelt Látogatónk!

Ezúton szeretnénk megkérni Önt, hogy amennyiben ebben az otthonban kerülne sor Ön és/vagy kedves családtagjának elhelyezésére,kérjük, hogy amennyiben módjában áll az otthonnal kapcsolatos véleményét juttassa el az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Annak érdekében, hogy minél hitelesebb információval szolgálhassunk azok számára, akik az egyéni igényeiknek megfelelő legideálisabb idősek otthonát szeretnék kiválasztani! A személyes tapasztalat a leghitelesebb referencia. Segítsünk együtt a szép korosztálynak!

PSZICHIÁTRIAI BETEGEK OTTHONA: A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.

Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon.

75 férőhelyes, krónikus pszichiátriai betegségben szenvedő, Pest megyei, felnőttkorú nő és férfi teljes körű ellátását biztosító magán otthon. Az ellátottak elhelyezésére a Domonyi család által 1820 körül épített kúria, és melléképületei szolgálnak. A főépület műemléki védelem alatt áll, ezért az építmény bizonyos részei őrzik eredeti formájukat, kialakításukat. Tapasztalt munkatársaink folyamatos jelenléte biztosítja, hogy állapotváltozás esetén lakóink időben megkapják a szükséges egészségügyi ellátást. Az ápoló-gondozó személyzet minden tagja rendelkezik megfelelő szakképzettséggel. Ösztönözzük lakóinkat a minél önállóbb életvitelre, egymás segítésére. Önkéntes segítők, egyházi és más civil szervezetek bevonásával igyekszünk leépíteni azokat az előítéleteket, amelyek a társadalomban sajnos még mindig jelen vannak a pszichiátriai betegekkel szemben.

web: www.irmak.hu

 • Általános adatok
 • Elhelyezés / férőhely
 • Étkezés / ellátás
 • Település bemutatása
 • Szolgáltatások / Programok

Helyszín

Pest megye,Domony

Elhelyezés / férőhely

4-9 ágyas szobákban.

Étkezés / ellátás

- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend

Általános

75 férőhelyes, krónikus pszichiátriai betegségben szenvedő, Pest megyei, felnőttkorú nő és férfi teljes körű ellátását biztosító magán otthon.

Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető

Menyes-Koczka Klára

 • 4-9 ágyas szobákban

 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel

Domony Árpád-kori település. Nevét 1284-ben említette először oklevél, mint a mai Iklad felől fekvő Tas határosát. Birtokosa ekkor Hyden fia Csépán volt. 1378-ban Domonyi Péter fia Miklós birtoka volt. 1406-ban a falut Zsigmond király Egervári Mihálynak és Radványi Lukácsnak adományozott. 1430-1446 között Damony néven szerepelt az oklevelekben. Területén egykor Árpád-kori földvár volt. A 16. század első feléig a Domonyi-család birtokolta. A török megszállás idején, a tizenöt éves háborúban elpusztult. 1695-1696-ban telepítettek ide evangélikus szlovákokat és ekkor költöztek be újra katolikus magyarok is. 1754-ben a vármegyei nemesi összeírás adatai szerint az Adonyiak, Platthy László, Radvánszky Mária Ágnes, Kandó József és János, továbbá Ónody Jakab és Gellérth Gábor voltak Domony birtokosai, de kivülük még Szemere Pálnak is volt itt birtoka neje révén. A 19. század elején Ónody Zsigmond és Bernáth György, valamint a Kandó, Mátyus és a Perger családok birtoka volt és a 19. század első felében a gödöllői uradalomhoz tartozott. A 20. század elején Domony Ödön, Segesváry Ödön és László Zsigmond volt itt a nagyobb birtokos. Domony Ödöné az egykori Kandó-féle kúria, melyet Kandó József építtetett és Domony Ödön alakíttatott át. Segesváry Ödön kúriáját Ónody Zsigmond építtette 1796-ban. László Zsigmondét pedig a Mártonffy család. Itt van Both Menyhért úrilaka is, mely azelőtt Somssich Pálé volt. A tagosítást 1854-ben fejezték be. 1910-ben 1296 lakosából 1155 magyar, 132 szlovák volt. Ebből 542 római katolikus, 43 református, 671 evangélikus volt. A 20. század elején Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegye Aszódi járásához tartozott.

Szolgáltatások:

 • teljes körű ellátás
 • tapasztalt munkatársaink folyamatos jelenléte biztosítja, hogy állapotváltozás esetén lakóink időben megkapják a szükséges egészségügyi ellátást (az ápoló-gondozó személyzet minden tagja rendelkezik megfelelő szakképzettséggel)
 • belgyógyász és pszichiáter szakorvos heti 4-4 órában áll az ellátottak rendelkezésére

 

Törekszünk arra, hogy minél szélesebb körben biztosítsuk az értelmes időtöltés feltételeit: munkalehetőséget, kulturális programokat szervezünk.

egyéb MAGÁN otthonok