Oldalunkon szereplő intézmények adatai ingyenesen elérhetőek

Idősek Otthona Közvetítő Iroda felhívja a kedves látogatói figyelmét, hogy az adatok folyamatosan frissítés alatt állnak!
Ha elhelyezésben szüksége van a közreműködésünkre és segítségünkre hívja az alábbi telefonszámot: 06 (90) 982-581*

MAGÁN otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

ÖNKORMÁNYZATI / EGYHÁZI otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

[Vissza] Megtekintések száma: 5107

10438 - KŐKÚT GYÖNGYÖSPUSZTA - MAGAS CÉDRUS SZOC.O.

10438 - KŐKÚT GYÖNGYÖSPUSZTA - MAGAS CÉDRUS SZOC.O.

visszajelzés az intézményről: semleges

Tisztelt Látogatónk!

Ezúton szeretnénk megkérni Önt, hogy amennyiben ebben az otthonban kerülne sor Ön és/vagy kedves családtagjának elhelyezésére,kérjük, hogy amennyiben módjában áll az otthonnal kapcsolatos véleményét juttassa el az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Annak érdekében, hogy minél hitelesebb információval szolgálhassunk azok számára, akik az egyéni igényeiknek megfelelő legideálisabb idősek otthonát szeretnék kiválasztani! A személyes tapasztalat a leghitelesebb referencia. Segítsünk együtt a szép korosztálynak!

ÖNKORMÁNYZATI OTTHON: A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.

A Somogy Megyei Önkormányzat Magas Cédrus Szociális Otthona Somogy megye egyik legnagyobb bentlakásos intézménye, amely teljes körű ellátást nyújt az életkoruk, egészségi állapotuk vagy szociális helyzetük miatt rászorult személyek részére. Az intézmény alaptevékenysége időskorúak, szenvedélybetegek és hajléktalanok ápolása gondozása, valamint rehabilitációs ellátása. Otthonunkban összesen 210 ellátott él, melyből 100 fő időskorú, 90 fő szenvedélybeteg és 20 fő hajléktalan. Az ellátottak túlnyomó többsége a kétszintes kastélyépületben kerül elhelyezésre. Az intézmény területén egy 30 főt befogadó épületben azon ellátottaknak nyújtunk teljes körű ellátást, akik viszonylag jó szellemi és fizikai állapotban vannak, önálló életvitelre képesek. A szenvedélybetegek rehabilitációs célú lakóotthonában pedig 12 fő gyógyulni vágyó, motivált és foglalkoztatásba bevonható alkoholbeteg él. Otthonunkat egy 2 hektáros rendezett, szép park veszi körül, amelyet az intézmény lakói és dolgozói gondoznak. Az intézmény konyhakertjében a munkához kedvet érző ellátottak kedvükre kertészkedhetnek. Munkatársaink az ellátottak életkorának és egészségi állapotának megfelelő, személyre szabott ápolási, gondozási és mentálhigiénés feladatokat látnak el. 51 szakdolgozónk gondoskodik az ellátottak napi szükségleteiről, nyugalmuk és pihenésük biztosításáról. A mentálhigiénés csoport munkatársai a lelki problémák megelőzése és kezelése érdekében magas színvonalon nyújtanak foglalkoztatási lehetőséget az itt élőknek.

 • Általános adatok
 • Étkezés / ellátás
 • Szolgáltatások / Programok
 • Galéria

Helyszín

Somogy megye,Kőkút

Étkezés / ellátás

- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend

Általános

210 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. A megyéből fogadjuk az idős embereket.

Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető

Hollósi Gabriella

 • napi háromszori étkezés
 • az étkezés során lehetőség nyílik az egyedi egészségügyi problémák figyelembevételére (diabétesz, epebántalmak, lisztérzékenység), s ennek megfelelő étrend igénylésére
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel

Szolgáltatások:

 • 24 órás nővérszolgálat
 • háziorvos (rendszeres rendeléssel)
 • pszichiáter (rendszeres rendeléssel)
 • rendszeres orvosi kontroll
 • szükség szerint ruházattal és textíliával történő ellátás
 • egészségügyi, mentális gondozás és foglalkoztatás
 • egészségügyi tanácsadás, a preventív szűrések és az orvos által előírt vizsgálatok elvégzése
 • gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök beszerzése a hatályos jogszabályoknak megfelelően
 • személyes ruházat és az ágynemű mosása, varrása (saját mosoda, varroda)
 • az intézményben heti egy alkalommal térítésmentes hajvágás
 • vegyesbolt az intézmény területén

 

Az otthonban rendszeresen szervezünk kulturális és szabadidős programokat, az igényeknek megfelelően kirándulásokon is részt vehetnek az ellátottak. Intézményünkben három társalgó helyiség szolgálja az ellátottak kikapcsolódását, közös programok megszervezését. Katolikus Szentmisét kéthetente, Református Istentiszteletet havi egy alkalommal látogathatnak lakóink az otthonban.
Az intézményen belüli foglalkoztatás sokrétű, varrás, szövés, asztalos tevékenység, park-és kertgondozás, takarítás, konyhai kisegítő munkálatok végezhetők.

egyéb ÖNKORMÁNYZATI és EGYHÁZI otthonok