Oldalunkon szereplő intézmények adatai ingyenesen elérhetőek

Idősek Otthona Közvetítő Iroda felhívja a kedves látogatói figyelmét, hogy az adatok folyamatosan frissítés alatt állnak!
Ha elhelyezésben szüksége van a közreműködésünkre és segítségünkre hívja az alábbi telefonszámot: 06 (90) 982-581*

MAGÁN otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

ÖNKORMÁNYZATI / EGYHÁZI otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

[Vissza] Megtekintések száma: 7127

10318 - SZENT ERZSÉBET IDŐSEK OTTHONA
 • Cím:  2085, Pilisvörösvár,Szent Erzsébet u. 135.
 • Ország:  Magyarország
 • Telefon:  06 26 332 132
 • email:  szeot@szeot.hu

10318 - SZENT ERZSÉBET IDŐSEK OTTHONA

visszajelzés az intézményről: semleges

Tisztelt Látogatónk!

Ezúton szeretnénk megkérni Önt, hogy amennyiben ebben az otthonban kerülne sor Ön és/vagy kedves családtagjának elhelyezésére,kérjük, hogy amennyiben módjában áll az otthonnal kapcsolatos véleményét juttassa el az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Annak érdekében, hogy minél hitelesebb információval szolgálhassunk azok számára, akik az egyéni igényeiknek megfelelő legideálisabb idősek otthonát szeretnék kiválasztani! A személyes tapasztalat a leghitelesebb referencia. Segítsünk együtt a szép korosztálynak!

EGYHÁZI OTTHON: A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.

Teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.

Ápolást, gondozást nyújtó tartós bentlakásos intézmény, azon személyek részére, akik a nyugdíjkorhatárt betöltötték, szociális és egészségi állapotuk folyamatos gondozást igényel, de tartós kórházi kezelésre nem szorulnak.

Otthonunk eredményes működésének és sikerének kulcsa az intézmény céljait támogató pozitív értékrend. Sister Manhertz renszerben működünk, melynek lényege, hogy a gondozást már aktív nyugdíjas korban elkezdjük a Nyugdíjasházban, amikor még el tudja látni magát az idős ember, de nem árt az odafigyelés betegség idején, és jólesik a társaság, a közös programok. Ha a lakó egészségi állapota megromlik, és nővéri segítségre szorul, gyakran kell orvost hívni, vagy ágyhoz kell hozni az ételt, ebben az esetben kerülhet a Gondozási Intézetbe, illetve ha egészségügyi szakápolásra van szüksége, akkor veheti igénybe Ápolási Intézetünk szolgáltatásait.

Otthonunk olyan szervezeti kultúrát képvisel, mely központjában ellátottaink állnak. Működésünk a lakók kellemes mindennapjainak és tartalmas életvezetésének lehetővé tételéért zajlik. Nem csak ellátást, gondoskodást kapnak nálunk a bentlakók, hanem külső és belső programok, zarándokutak teszik tartalmassá ittlétüket. Intézményünkben a Jezsuita Rend nyugdíjas tagjai számára is biztosítunk elhelyezést. Ők, hitvallásukból adódóan, következetesen érvényesülő, átlátható és követhető értékrend alapján tudnak segíteni a hozzájuk fordulóknak és hiteles lelki tanáccsal szolgálni, amivel hozzájárulnak, hogy megismerhessük bentlakóink problémáit és névadónk szellemében, odaadó önzetlen módon végezzük mindennapi feladatainkat. Az Intézmény a boldog emlékű Sister örökségét viszi tovább, amely a mélyen elkötelezett lelki életet és a megfáradt idős emberek szolgálatát jelenti. Ez munkánk mottója.

web: www.szeot.hu

 • Általános adatok
 • Elhelyezés / férőhely
 • Étkezés / ellátás
 • Település bemutatása
 • Szolgáltatások / Programok
 • Galéria

Helyszín

Pest megye,Pilisvörösvár.Intézményünk Budapest budai agglomerációjában 18 km-re a fővárostól, a Budai-hegység és a Pilis ölelésében fekszik városunk szélén festői szépségű, hegyekre néző környezetben. Az Otthon egy 6 hektáros területen épült fel, mely egy 4 szintes épületből és 25 sorházból áll.

Elhelyezés / férőhely

Apartman, és 1 szobás lakrészek.

Étkezés / ellátás

- teljes ellátás - napi háromszori főétkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend

Általános

Az Otthon egy 6 hektáros területen épült fel, mely egy 4 szintes épületből és 25 sorházból áll. Otthonunk eredményes működésének és sikerének kulcsa az intézmény céljait támogató pozitív értékrend.

Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető

Siklósi Katalin; Sajtosi Katalin

Nyugdíjasház:

 • Sorházaink 59,5 m2 és 93,7 m2 közöttiek. Mindegyik kis házban található, előszoba, konyha, fürdőszoba és beépített szekrény, ezen felül választani lehet egy szobás + nappalis, illetve két szobás + nappalis házak között. A sorházak egy részéhez, garázsok is tartoznak.
 • · Apartmanjaink 36 - 42 – 48 – 52 illetve 62 m2–ek. Minden apartmanba 2 szoba, beépített szekrény és konyha, valamint fürdőkádas fürdőszoba található.
 • 1 szobás lakrészeink 27 m2-ek, melyekben beépített szekrény, valamint fürdőszoba található, zuhannyal, WC-vel, mosdóval felszerelve.

 

Gondozási Intézet:

 • 1 szobás lakrészeink 20 és 27 m2-ek, melyekben beépített szekrény, valamint fürdőszoba található, zuhannyal, WC -vel, mosdóval felszerelve.
 • Apartmanjaink 36 - 42 – 48 – 52 illetve 62 m2–ek. Minden apartmanba 2 szoba, beépített szekrény és konyha, valamint fürdőkádas fürdőszoba található.

A lakók biztonsága és kényelme érdekében minden lakóegység tűzjelzővel, nővérhívóval,  TV csatlakozóval és kábeltelevízió szolgáltatással láttunk el. A telefonkészülékkel házon belül (lakóegységek között) és házon kívül is kezdeményezhetnek hívásokat.

 

Ápolási Intézet:

1 - 2 - 3 ágyas szobák, önálló fürdőszobával, beépített szekrényekkel rendelkeznek. Betegeink biztonsága érdekében, minden szobát tűzjelzővel és nővérhívóval láttuk el.

 • menüválasztás
 • orvosi javaslatra speciális diéta
 • napi legalább háromszori étkezés (ebből legalább 1 alkalom meleg étkezés, diétás étrend is igényelhető)
 • az ellátott személyi szükségleteinek maximális kielégítése (szükség szerint ruházat, illetve textíliával való ellátás, az ellátott személyi és környezeti higiénéjének tisztán tartása, a személyes ruhák mosása, vasalása, ágyneműk cseréje, a szobák takarítása, szellőztetése)
 • napi 24 órás szolgálat, szakszerű gondozás, ápolás szakképzett dolgozókkal
 • egészségügyi és orvosi ellátás biztosítása: rendszeres orvosi felügyelet biztosítja az ellátottak egészségügyi állapotának folyamatos ellenőrzését, szükség esetén a szakorvosi, kórházi ellátáshoz jutás megszervezését
 • egészségmegőrző programokon való részvétel

Római tábor állt a város Szabadságliget nevű részén. A középkorban több falu is volt a mai város helyén (Kande, Királyszántó). Ezek a török hódoltság alatt elpusztultak. 1689-ben svábokat telepítettek le, akik megalapították a mai Vörösvárt. 1900-tól változott a neve Pilisvörösvárra. A település plébániáját 1692-ben alapították, a vasárnapi és búcsúi nagymisék mind a mai napig németnyelvűek. A 18. századtól a vészkorszakig a településen jelentős számú zsidó lakosság élt. 1944-ben 50 családot hurcoltak el, a háború után csak öten tértek vissza. 1946/47 - ben más településekkel ellentétben a német lakosságot nem telepítették ki, ennek okairól mind a mai napig viták folynak. A háború utáni évek németellenes hangulata, a 19. század vége óta hiányzó német anyanyelvi oktatás és a vegyes házasságok egyre nagyobb gyakoriságánák hatására a nyelvi asszmiláció felgyorsult a hatvanas évektől kezdve. Így ma már Vörösvárról legjobb esetben is mint kétnyelvű településről beszélhetünk, annak ellenére, hogy a rendszerváltás óta pozítiv folyamatok zajlottak le a német nyelvi oktatás terén. 1895-től áthalad a falun a Budapest–Esztergom-vasútvonal.[3] 1906 és 1941 között egy belga érdekeltségű társaság (a Budapestvidéki Kőszénbánya Rt.) Lipót aknaüzem néven szénbányát üzemeltetett. A szénbánya 1921-től villamosenergiát is termelt a község részére, 1921-ben jéggyárat és 1932-ben brikettgyárat is létesítettek. A 10-es számú főútvonal közelében a város határában 1908-ban az ország legjobb minőségű és legtisztább dolomitlelőhelyét tárták fel. Az itt található dolomitot napjainkban is bányásszák. Az itt termelt dolomit az építőipari nemesvakolat, az üveggyártás, a festékgyártás és a kohászat fontos anyaga. 1974 óta az ausztriai Terranova céggel közösen üzemeltetik a környezetkímélő üzemet, ami a gumiiparnak, műanyagiparnak is fontos beszállítója. Az üzemet 1993-ban magánosították. A települést 1997-ben városi rangra emelték.

A Nyugdíjasház lakói igénybe vehetik az Otthon által nyújtott különböző szolgáltatásokat, külön térítési díj ellenében.

Szolgáltatások:

 • 24 órás nővérszolgálat,
 • rendszeres orvosi felügyelet: 5 szakorvos
 • nővérhívás biztosítása,
 • fizikoterápiás kezelés,
 • gyógytorna heti két alkalommal,
 • betegség esetén szobaszervíz,
 • beutalóval rendelkező lakók szállítása az adott egészségügyi intézménybe és vissza,
 • mentálhigiénés ellátás, ezen belül: szellemi és szórakoztató tevékenységek (előadások, felolvasás, tévénézés, kártya- és társasjátékok) kulturális tevékenységek (ünnepségek, színház, múzeumlátogatások, zarándokutak, kirándulások) szervezése,
 • hitélet gyakorlás feltételeinek maximális biztosítása,
 • ruházat, egyéb textília mosása, vasalása, javítása,
 • lakóegységek, közösségi területek fűtése, világítása, teljes közműellátása (víz, csatorna, fűtés, villany),
 • lakóegységek, közösségi helyiségek takarítása, szükség szerinti karbantartása, felújítása,
 • érték- és vagyonmegőrzés,
 • televízió csatlakozás biztosítása, valamint kábeltelevízió szolgáltatás,
 • telefon házon belüli hívások kezdeményezésére,
 • közösségi helyiségek használata: teakonyha, könyvtár, tornaterem, kápolna, étterem, orvosi rendelő, stb.,
 • gépkocsi, kerékpár tárolási lehetőség,
 • recepciós szolgálat,
 • tűzjelző minden lakóegységben

 

Szolgáltatások(térítéssel):

 • gyógymasszázs,
 • talpmasszázs – reflexterápia,
 • büfé, italautomata,
 • igény szerint gépkocsival, illetve kisbusszal történő szállítás,
 • manikűr, pedikűr, kozmetika, fodrászat,
 • telefon házon kívüli hívások kezdeményezésére.

egyéb ÖNKORMÁNYZATI és EGYHÁZI otthonok