Oldalunkon szereplő intézmények adatai ingyenesen elérhetőek

Idősek Otthona Közvetítő Iroda felhívja a kedves látogatói figyelmét, hogy az adatok folyamatosan frissítés alatt állnak!
Ha elhelyezésben szüksége van a közreműködésünkre és segítségünkre hívja az alábbi telefonszámot: 06 (90) 982-581*

MAGÁN otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

ÖNKORMÁNYZATI / EGYHÁZI otthonok

Kattintson a térképre (800 otthon feltöltése folyamatban)
Kérem nézzen vissza folyamatosan, vagy hívja munkatársunkat ...

[Vissza] Megtekintések száma: 7631

10144 - RÁCKEVE - FIDÉLIÓ IDŐSEK OTTHONA
  • Cím:  2300 Ráckeve, Szitakötő utca 2.
  • Ország:  Magyarország
  • Telefon:  06 24 385 753
  • email:  fidelio@datawlan.hu

10144 - RÁCKEVE - FIDÉLIÓ IDŐSEK OTTHONA

visszajelzés az intézményről: semleges

Tisztelt Látogatónk!

Ezúton szeretnénk megkérni Önt, hogy amennyiben ebben az otthonban kerülne sor Ön és/vagy kedves családtagjának elhelyezésére,kérjük, hogy amennyiben módjában áll az otthonnal kapcsolatos véleményét juttassa el az alábbi e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Annak érdekében, hogy minél hitelesebb információval szolgálhassunk azok számára, akik az egyéni igényeiknek megfelelő legideálisabb idősek otthonát szeretnék kiválasztani! A személyes tapasztalat a leghitelesebb referencia. Segítsünk együtt a szép korosztálynak!

EGYHÁZI OTTHON: A bentlakásos intézményben folyó gondozási tevékenység alatt az intézmény szolgáltatását igénybevevők részére, olyan fizikai, mentális, életvezetési, egészségügyi ellátást kell érteni, amely a lakó szociális, testi, szellemi állapotának megfelelő egyéni bánásmódban való részesítést jelent.

140 férőhelyes, ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Az ország egész területéről fogadjuk az idős embereket. Célunk az idősek otthonában elhelyezett személyek életkörülményeinek javítása, életminőségük növelése.  Szenvedély betegeket és Alzheimer kórban szenvedőket Otthonunk nem tud fogadni.

Az idősotthon célja, hogy lakói részére személyre szóló teljes körű ellátást biztosítson. Az intézmény feladata az önmaguk ellátására nem képes vagy csak folyamatos segítséggel képes személyek gondozása. Az intézmény napi négyszeri étkezést, állandó fizikai és mentális gondozást, egészségügyi, gyógyszer és gyógyászati segédeszköz ellátást biztosít a jogszabályok maximális figyelembevételével.

  • Általános adatok
  • Elhelyezés / férőhely
  • Étkezés / ellátás
  • Település bemutatása
  • Szolgáltatások / Programok
  • Galéria

Helyszín

Pest megye,Ráckeve A közel kéthektáros parkban lévő Idősek otthona Ráckeve központjában, közvetlenül a Ráckevei-Soroksári- Duna partján helyezkedik el. Az egészséges szép környezetben a lakók könnyen eljuthatnak a városközpontba és lehetőségük van nagyokat sétálni, horgászni, a vízparton üldögélni.

Elhelyezés / férőhely

94, praktikusan kialakított lakásban

Étkezés / ellátás

- teljes ellátás - napi négyszeri étkezés biztosított, szükség esetén diétás étrend - Saját üzemi konyha van

Általános

140 férőhelyes,teljes körű ápolást, gondozást nyújtó szociális otthon. Intézményünkben azon nyugdíjas személyek ápolását, gondozását biztosítjuk, akik koruk, egészségi állapotuk miatt önmaguk ellátására képtelenek, vagy csak részben képesek, nehezen viselik a magányt, igénylik a közösséget.

Kapcsolattaró és/vagy intézményvezető

Ocskó Györgyné

Az otthon négyszintes, két lifttel ellátott épületében és egy különálló földszintes épületben összesen 94, praktikusan kialakított lakás biztosítja az itt lakók kényelmét. Az apartmanok 20-25-30-40 négyzetméteresek. A nagyobb alapterületű apartmanok házaspárok részére készültek. Beosztásuk: előszoba, 1 vagy 2 lakószoba, fürdőszoba, WC, emeleten loggia. A lakók ízlés szerint saját bútoraikkal rendezik be lakásaikat.  A közös helyiségek berendezését az intézmény biztosítja, a fejlesztési tervek alapján a bútorokat folyamatosan újítjuk és az itt élők igényeihez alkalmazkodva folyamatosan korszerűsítjük. Az intézmény rendelkezik egy hatszemélyes mikro-busszal, 20 db kórházi betegággyal, felszerelt mosodával, saját főzőkonyhával és HACCP minőségbiztosítási rendszer akkreditációjával is.

A földszinten található az ebédlő, a társalgó, az orvosi szoba, a nővérpult és a mosó-, vasalóhelyiségek. Az I. emeleten találhatók az irodák, az öltöző, a társalgó és a teakonyha. A II. emeleten a társalgó többfunkciós: könyvtár és foglalkoztató helyiség, itt rendezik meg a délutáni közös programokat is. A III. emeleten található az igazgatói iroda, a betegszoba és további társalgók. Három szinten közös fürdőszoba található, melyben a kád három oldalról hozzáférhető. Valamennyi apartmanban nővérhívó biztosítja az azonnali segítségkérést és füstjelző szolgálja a biztonságot.

Az intézmény napi 4 x-i étkezést, szükség esetén diétás étkezést is biztosít. A menü összeállítása a lakók javaslatainak figyelembe vételével történik.

Egészségügyi ellátás, gondozás

Az intézmény egyik legfontosabb feladata a lakók egészségének megőrzése. A ápolók és az orvosok prevencióval, terápiával, rehabilitációval segítenek csökkenteni a betegek panaszait és méltón átsegíteni őket a nehéz időszakokon. Az egészségügyi ellátás keretében folyamatosan figyelemmel kísérik az ellátottak állapotát, gyógykezelésüket, szakorvoshoz való irányításukat és a szükségszerű szakkonzíliumot biztosítják.

Az intézmény orvosa modern orvosi szobánkban rendszeresen rendelést tart, illetve az erre rászorulókat a főnővérrel, illetve osztályvezető nővérrel közösen saját lakrészében keresi fel.

Szakorvosi ellátásra a helyi rendelőintézetben van lehetőség, ahova a betegeket az intézmény mikrobuszával, vagy betegszállítóval szállítjuk.

Szűrővizsgálatok:

Tüdőszűrés, - Ráckeve szűrőállomáson,

Látásvizsgálat, - az intézményben

Hallásvizsgálat - az intézményben

Mammográfia, csontritkulás vizsgálat – Szigetszentmiklós Rendelőintézet

Védőoltások:

Influenza A + B

Vérnyomásmérés:

Panaszmentes lakóknál hetente,

Magas vérnyomásban szenvedők esetében naponta kétszer.

 

Gyógyszer, gyógyászati segédeszköz:

Az ingyenesen adandó alaplistás gyógyszerek körét havonta az intézmény orvosa és az intézményvezető főnővér állítja össze.

Szakképzett gyógytornász tart rendszeres gyógytorna órákat, amelyeken mindenki részt vehet, aki szeretné mozgékonyságát megőrizni vagy javítani.

Mentálhigiénés ellátás

A mentálhigiénés ellátás során biztosítjuk:

a személyre szabott foglalkozásokat,

a szabadidő kulturált eltöltésének feltételeit, lehetőségét,

az ellátottak családi és társadalmi kapcsolatai fenntartásának feltételeit,

a hitélet gyakorlásának feltételeit,

segítjük, támogatjuk az intézményen belül kapcsolatok kialakítását.

A mentális tevékenység során fontos és hangsúlyos feladat az egyéni beszélgetés. A lakógyűléseket időnként un. „Kibeszélő-Show” egészíti ki, hogy a lakók problémáikat, javaslataikat gyakrabban elmondhassák.

Az új lakók beilleszkedését segítjük. Beköltözése napján a lakótársaknak, a dolgozóknak bemutatjuk őket és körbevezetjük az intézményben. Beilleszkedésüket később is nyomon követjük és fokozottan segítjük új otthonában mindaddig amíg szorongásuk oldódik, jól tájékozódnak és barátokra találnak új otthonukban.

Ráckeve területe már a bronzkorban lakott volt. A honfoglalás után az egész Csepel-sziget, így Ráckeve területe is a fejedelmi törzs szálláshelye volt. Az Árpádok alatt itt állt Ábrahámtelke község és egy, a 12. században épült kolostor, első írásos említése 1212. A 15. század közepén, 1440-ben a török elől menekülő szerb lakosság telepedett le, akik ekkor kezdték először Kiskeuenek, majd később Ráckevének nevezni. Keve volt ugyanis az a város az Al-Duna mentén, ahonnan elmenekültek. (A szerbeket pedig akkoriban rácoknak nevezték.) A 15. században fontos hely lett királyi kiváltságok adományozása folytán. A 16. században török uralom alá került. Szegedi Kis István prédikátor fellépésével kezdődött a reformáció térhódítása a városban, később a humanista reformáció fontos központja lett. A török háborúk idején a várost feldúlták, lakói elmenekültek. A török kiűzése után a győztes hadvezér Savoyai Jenő kapta jutalmul az egész Csepel-szigetet. A városba német telepesek érkeztek. Ettől kezdve a város lakosságát három nemzetiség alkotja. 1848 májusában hatszázan álltak nemzetőrnek. A 19. század végén járási székhely lett. Ekkor építették az addigi fahíd helyett vasból az állandó hidat. A millennium alkalmából építették meg a városházát a lebontott régi helyére. A szovjet csapatok 1944. november 22-én szállták meg a várost. 1975-ben adták át a meleg vizű termál strandot. A szocialista időkben járási székhely volt, városi rangját 1989-ben kapta vissza.

Szabadidős programok

A szabadidő eltöltéséhez programokat szervezünk. Aki kedvet érez hozzá, az mini kertet gondozhat az otthonban, bevásárolhat mozgásában korlátozott társának, ezen kívül kulturális, szórakoztató programokon vehet részt. Segítséget nyújtunk egyéni programokhoz is. Minden héten,  ún. „piac-járat” biztosítja a bevásárlást.

Rendszeres kreatív foglalkozást szervezünk. Hetente a társalgóban videofilm vetítés van. Ünnepeken műsoros rendezvényt tartunk, melyre előadókat hívunk meg (társintézmények tánccsoportja, általános iskolások, előadóművészek). Felköszöntjük lakóinkat névnapok, kerek születésnapok alkalmával.

 

Hitélet

A hitélet gyakorlására egyénileg, és csoportosan is   lehetőség van. Bár az otthon a Szerb ortodox Egyház fenntartásában működik, a hitélet ökumenikus.

Az alapellátáson túl nyújtott szolgáltatások

Az Otthon a lakók számára biztosít fodrászt, pedikűr-manikűröst, esetenként logopédust is.

egyéb ÖNKORMÁNYZATI és EGYHÁZI otthonok